More

  Υποδηλωμένη Υγεία: Πονοκέφαλοι έντασης που προκαλούνται στο χώρο εργασίας

  Οι ημικρανίες και οι πονοκέφαλοι έντασης που ξεκινούν από την εργασία και φαινομενικά προκαλούνται από προβλήματα στο χώρο εργασίας αντιπροσωπεύουν μια ασθένεια που αγνοείται. Εκατομμύρια επηρεάζονται παγκοσμίως και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εργασία στις περισσότερες χώρες. Αυτό είναι το εύρημα από έρευνα που διεξήχθη στη Σχολή Υγείας και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Οι ερευνητές αναμένουν ότι αυτή η νέα γνώση θα βοηθήσει τους χώρους εργασίας να γίνουν καλύτεροι στο να φιλοξενούν όσους υποφέρουν από πονοκεφάλους. Για άτομα που υποφέρουν από ημικρανία ή συχνούς πονοκεφάλους τάσης, ο αντίκτυπος είναι σημαντικός. Χωρίς θεραπεία, μια κρίση ημικρανίας μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες και οι πονοκέφαλοι έντασης μπορεί ενδεχομένως να διαρκέσουν μια εβδομάδα.

  Δεν πρόκειται για συνηθισμένους πονοκεφάλους που αντιμετωπίζονται με τη λήψη ενός χαπιού και παραμένει ότι η γνώση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τη σημασία των διαταραχών της κεφαλαλγίας είναι περιορισμένη.

  Τα αίτια τέτοιων πονοκεφάλων παραμένουν αβέβαια, αν και τα μοτίβα δεδομένων υποδηλώνουν ότι τα άτομα που υποφέρουν με συμπτώματα κατάθλιψης ή πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις είναι πιο επιρρεπή από άλλα άτομα σε πονοκεφάλους.

  Ως εκ τούτου, ορισμένα σημεία και συμπτώματα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως προειδοποιητικά σημάδια, περιλαμβάνουν αλλαγές στη διάθεση.

  Αυτές οι καταστάσεις είναι επίσης σχετικά συχνές.

  Στη χώρα των ερευνητών – τη Δανία – υπολογίζουν ότι περίπου 770.000 άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανία ή συχνούς πονοκεφάλους έντασης που προκαλούνται από προβλήματα στον χώρο εργασίας. Όσον αφορά τον αντίκτυπο αυτών των συνθηκών στην ικανότητα εργασίας, τα αποτελέσματα είναι τριπλάσια.

  Αυτά είναι: Η ικανότητα να θυμόμαστε, να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις και να κάνουμε σκληρή σωματική εργασία. Η λήψη μέτρων για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων είναι σημαντική για τους εργοδότες, κυρίως επειδή οι πονοκέφαλοι επηρεάζουν αρνητικά την αναρρωτική άδεια και την παραγωγικότητα.

  Η ικανότητα των εργαζομένων να αναλαμβάνουν οι ίδιοι δράση ποικίλλει και οι δυνατότητες προσαρμογής της εργασίας κατά τις κρίσεις πονοκεφάλου εξαρτώνται από το είδος της εργασίας. Καθώς αυτό είναι ευκολότερο για κάποιους από άλλους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική ανισότητα στην υγεία.

  Όσοι εκτελούν βασικές υπηρεσίες, όπως το προσωπικό καθαριότητας ή το νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να προσαρμόσουν τις ώρες εργασίας ή να αναβάλουν εργασίες.

  Οι ερευνητές προτείνουν ότι οι διευθυντές θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στους υπαλλήλους που θέτουν ζητήματα πονοκεφάλων και θα πρέπει να αντιδρούν και να κάνουν προσαρμογές, όπως αναδιάταξη της εργάσιμης ημέρας, μεταφέροντας τις εργασίες αργότερα μέσα στην ημέρα ή επιτρέποντας στον εργαζόμενο να επιβραδύνει τον ρυθμό εργασίας του μέχρι να αισθανθεί καλύτερα.

  Η έρευνα δημοσιεύεται στο International Journal of Industrial Ergonomics, με τίτλο «Συγκεκριμένη από τη ζήτηση εργασιακή ικανότητα μεταξύ εργαζομένων με ημικρανία ή συχνό πονοκέφαλο».

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Απαράδεκτη απόλυση καθαρίστριας σχολείου, μητέρας ανηλίκου παιδιού και μονογονεϊκής οικογένειας

  Βαρύτατη η ευθύνη εκείνων που από τη θέση της δικής τους ασφάλειας έβγαλαν όλο το μένος και...

  Δωρόσημο Χριστουγέννων: Ποτε πληρώνεται σε οικοδόμους, απευθείας σε IBAN τα χρήματα

  Πληρώνεται το Δωρόσημο Χριστουγέννων στους οικοδόμους που έχουν ήδη ενημερώσει το Ατομικό του Μητρώο με τον IBAN.Ειδικότερα σύμφωνα με...

  Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης στη στάση εργασίας

  Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, στη στάση εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό...

  Νέα αύξηση κατώτατου μισθού το 2023 αλλά οι τριετίες… «αγνοούνται»

  Με την είσοδο του 2023 ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού ενώ όπως...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Απαράδεκτη απόλυση καθαρίστριας σχολείου, μητέρας ανηλίκου παιδιού και μονογονεϊκής οικογένειας

  Βαρύτατη η ευθύνη εκείνων που από τη θέση της δικής τους ασφάλειας έβγαλαν όλο το μένος και την εκδικητικότητά τους σε μια αδύναμη γυναίκα...

  Δωρόσημο Χριστουγέννων: Ποτε πληρώνεται σε οικοδόμους, απευθείας σε IBAN τα χρήματα

  Πληρώνεται το Δωρόσημο Χριστουγέννων στους οικοδόμους που έχουν ήδη ενημερώσει το Ατομικό του Μητρώο με τον IBAN.Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews το δωρόσημο θα καταβληθεί από τον...

  Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης στη στάση εργασίας

  Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, στη στάση εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης.Σε ανακοίνωσή του αναφέρει...