More

  Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κρήτης: Δεν θα πληρώσουμε άλλη μια κρίση!

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό – Επιστολή με τα αιτήματά τους προς την Αντιπεριφέρεια από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους Λασιθίου.

  Στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων συμμετείχαν τα Σωματεία Επισιτισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στους κλάδους εργασίας τους λόγω και των συνεπειών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

  Την κινητοποίηση στήριξαν το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Διανομέων Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης », το Σωματείο Εργαζομένων Security και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

  Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.flashnews.gr

  Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία, να εξασφαλιστεί ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, να μην εφαρμοστεί καμία εκ περιτροπής εργασία, να ενταχθούν στον μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι, να απαγορευτούν οι απολύσεις και να ακυρωθούν όσες έγιναν, να ακυρωθούν οι χρεώσεις σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, εφορία, τράπεζες και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί.

  Νωρίτερα την Πέμπτη, το Σωματείο Επισιτισμού είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων κατέθεσαν υπομνήματα στην Περιφέρεια, ζητώντας από την Τοπική Διοίκηση και το κράτος να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εποχικά εργαζομένων.

  Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.flashnews.gr

  Επιστολή στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου

  Επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου απέστειλαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό στο Λασίθι, μέσω του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «Τάλως», το οποίο συμπεριλάμβανε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

  Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

  «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  Απαιτούμε άμεσα να γίνουν δεκτά όλα τα παρακάτω αιτήματα επιβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους

  • Να μπουν άμεσα όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που εργαστήκαν στον επισιτισμό –τουρισμό το      2019 χωρίς όρους και προϋποθέσεις στον μηχανισμό στήριξης (αποζημίωση ειδικού σκοπού 534ε).
  • Καμία χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο, ίντερνετ, τράπεζες, κατάργηση όλων των    κατασχέσεων.
  • Απαγόρευση της κατάσχεσης του ταμείου ανεργίας και του ειδικού επιδόματος( 534€ ), γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι παρακρατήθηκε λόγω χρεών.
  • Στο ακέραιο εφαρμογή των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλείας, πραγματοποίηση των ελέγχων.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων στο επισιτισμό- τουρισμό με βάση την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου μας.
  • Καμιά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, καταδικάζουμε απαράδεκτες τακτικές εκφοβισμού σε όποιον παλεύει για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του.
  • Είμαστε (6 μήνες με 800 ευρώ) στην καλύτερη των περιπτώσεων (δηλαδή με 4 ευρώ την ημέρα) οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ζητάμε την καταβολή του ταμείου ανεργίας για όλο το προηγούμενο διάστημα που ήμασταν άνεργοι και για όσο συνεχιστεί η ανεργία. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.

  Διαπιστώνουμε ότι παραμένουν τα προβλήματα μας άλυτα με ευθύνη της κυβέρνησης καταδικάζοντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Δεν έχουμε πλέον χρήματα ούτε να φάμε».

  ΠΗΓΗ: efsyn  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ