Νέο εργατικό ατύχημα σε κατάστημα εστίασης στην παλιά πόλη της Ξάνθης καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης με ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνει πως «εργαζόμενη την ώρα εργασίας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και της έσπασε το πόδι. Δυστυχώς ένα τέτοιο περιστατικό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί στους δρόμους της Παλιάς Πόλης στην πιο τουριστική περιοχή της, όπου συνυπάρχουν μουσεία, καφετέριες, ταβέρνες και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θέτει διαρκώς σε κίνδυνο εργαζόμενους και πελάτες, καθώς οι πολύ στενοί δρόμοι είναι ανοιχτοί για τη διέλευση οχημάτων.

Σοβαρές ευθύνες έχουν οι εργοδότες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο και τις άδειες για χρήση και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση, σε ένα τόσο στενό και επικίνδυνο σημείο, όπου συνάδελφοι καθημερινά δίνουν τον αγώνα για το μεροκάματο ουσιαστικά μέσα στον δρόμο. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ότι αμέσως μετά το ατύχημα, μαζεύτηκαν άρον – άρον τα τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσει να έρθει το ασθενοφόρο και να παραλάβει την εργαζόμενη.

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στη συναδέλφισσα, απαιτούμε τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές, για την ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής», σημειώνει η Ένωση.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ