Ενώπιον ενός άνευ προηγουμένου κύματος απεργιών βρίσκεται μέσα στο μήνα η Βρετανία, καθώς πολλοί διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις κυρίως στην καρδιά της εορταστικής περιόδου.

Στη λίστα προστέθηκαν σήμερα και οι εργαζόμενοι της λεγόμενης Συνοριακής Δύναμης, κάτι που σημαίνει σοβαρές διαταραχές στη λειτουργία των βασικών αεροδρομίων της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS ανακοίνωσε διαδοχικές απεργίες από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου και από τις 28 έως τις 31 Δεκεμβρίου από τους εργαζόμενους της Συνοριακής Δύναμης στις υπηρεσίες μεταφορών και μετανάστευσης, τους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους και βέβαια τα έξι κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ τους το Χίθροου και το Γκάτγουικ.

Στα αεροδρόμια, τα μέλη της Συνοριακής Δύναμης είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους των διαβατηρίων. Αυτό σημαίνει πως οι έλεγχοι των στοιχείων των ταξιδιωτών θα διαρκούν πολύ περισσότερο, με τις αρχές του Χίθροου να εκδίδουν ήδη προειδοποίηση για πολύωρες καθυστερήσεις.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενο για τους χαμηλούς μισθούς σε ένα διάστημα εκτόξευσης του κόστους ζωής αλλά και την απειλή της κυβέρνησης για περικοπές θέσεων εργασίας. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν και με την νέα χρονιά.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ