More

  Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ο Καταραχιάς δεν απολύθηκε, απλώς λύθηκε η σύμβασή του

  Είναι ντροπή και όνειδος, απολύουν συνδικαλιστή επικουρικό γιατρό για λόγους πολιτικού ρεβανσισμού τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός

  Με αστείες δικαιολογίες επιχείρησε να δικαιολογήσει την εκδικητική απόλυση του επικουρικού γιατρού – ακτινοδιαγνώστη Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ «Άγιος Σάββας». ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει απόλυση, αλλά λύση της σύμβασης» κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ότι «μεγαλοποιεί τα πράγματα».

  «Ο συνδικαλισμός είναι μια αυτονόητη λειτουργία σε κάθε δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία. Άλλο όμως συνδικαλισμός και άλλο διασπορά ψευδών δεδομένων και ψευδών γεγονότων» ισχυρίστηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν έμεινε εκεί αλλά έφτασε στο σημείο να ζητήσει «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ασκήσει τη λειτουργία της».

  Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας άφησε ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη να μην κάνει αποδεκτή την αίτηση αναστολής της απόλυσης, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, λες και ο Κώστας Καταραχιάς είχε θέματα με τη Δικαιοσύνη στα οποία το υπουργείο δεν ήθελε να αναμιχθεί.

  Ανδρέας Ξανθός: Απολύουν συνδικαλιστή επικουρικό γιατρό για λόγους πολιτικού ρεβανσισμού

  Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός επισήμανε ότι  το Υπουργείο υγείας, στην αιχμή του 3ου επιδημικού κύματος διώχνει από το ΕΣΥ έναν έμπειρο γιατρό που το τελευταίο τρίμηνο υπηρετούσε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και παρείχε υπηρεσίες σε ασθενείς με covid-19. Είναι η μοναδική αίτηση παράτασης της σύμβασης επικουρικού γιατρού η οποία απορρίφθηκε, παρότι είχαν εισηγηθεί θετικά 3 Επιστημονικοί Διευθυντές ΕΣΥ (Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος «Αγίου Σάββα», Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος  «Σωτηρία», ΜΕΘ «Σωτηρία»). Χωρίς κανένα πρόσχημα, χωρίς καμιά δικαιολογία, εντελώς απροκάλυπτα και αποκλειστικά και μόνο για λόγους πολιτικής δίωξης και ρεβανσισμού, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην απόλυση του κ. Καταραχιά, παρότι ρητά ο νόμος προβλέπει την παράταση όλων των συμβάσεων επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού μέχρι 31.10.2021.

  Ο Ανδρέας Ξανθός, στη δευτερολογία του, απάντησε ότι ο κ. Καταραχιάς αναγκάστηκε να  προσφύγει στη Δικαιοσύνη ώστε να διεκδικήσει την νόμιμη παραμονή του στο Νοσοκομείο που υπηρετούσε μέχρι τη λήξη της σύμβασής του.

  Αυτή η ρεβανσιστική και κατ΄ εξαίρεση απόλυση συνδικαλιστή εργαζομένου από το δημόσιο σύστημα υγείας είναι η πρώτη από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, όπως παρατήρησε εμφατικά ο τέως υπουργός Υγείας. Συνιστά μάλιστα μια τόσο εξόφθαλμα εκδικητική κίνηση, η οποία αμφισβητείται εάν αποτελεί πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπ. Υγείας ή αποτελεί πίεση άνωθεν. «Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο;» αναρωτήθηκε ο κ. Ξανθός.

  Τέλος, ο Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επικαλέστηκε και άλλες περιπτώσεις πειθαρχικού ελέγχου προς συνδικαλιστές γιατρούς του ΕΣΥ (Α.Σιούλη, εκπροσώπου των γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Α. Ρέντζιου, Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δ. Κατσίμπα, Προέδρου της ΕΝΙΘ), αποδομώντας το έωλο επιχείρημα της μεμονωμένης περίπτωσης το οποίο παρουσίασε ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος στη δευτερολογία του περιορίστηκε να αναφερθεί στο “αυτοδιοίκητο” των Νοσοκομείων, αποποιούμενος ουσιαστικά την όποια πολιτική ευθύνη για την πολιτική δίωξη του Κ. Καταραχιά.

  Πηγή : https://www.avgi.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ