«Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε σήμερα στο εργοστάσιο που δουλεύουμε στη UNIPAK HELLAS», τονίζει, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση στην Πελασγία Φθιώτιδας, σημειώνοντας ότι, «ο συνάδελφος μας δουλεύοντας την πρωινή βάρδια, πιάστηκε το χέρι του στα κινούμενα μέρη της μηχανής πάνω στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολύ σοβαρά το χέρι του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λαμίας».

Επισημαίνει ότι, «με παρόμοιο τρόπο έχουν ξαναγίνει στον παρελθόν εργατικά ατυχήματα πάνω στις μηχανές. Αυτή τη στιγμή η μηχανή είναι κλειστή, εκτός λειτουργίας».

Όπως αναφέρει, «το σωματείο μας είχε άμεση παρέμβαση για το συμβάν στην εργοδοσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να προσφερθεί στον συνάδελφο μας ή καλύτερη δυνατή περίθαλψη του και για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην σακατευόμαστε εν ώρα εργασίας».

«Απαιτήσαμε:

Να μεταφερθεί ο συνάδελφος μας στο ΚΑΤ, και η επιχείρηση να αναλάβει το κόστος για να καλυφθούν τα έξοδα της οικογένειας του που θα τον συνοδέψει και θα διαμείνει μαζί του για όσο χρειαστεί.

Καλέσαμε άμεσα τους εκλεκτικούς μηχανισμούς να βρεθούν στον χώρο για να βγει το πόρισμα και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά μας», υπογραμμίζει το Σωματείο.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι, «δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε να βγαίνουμε τσακισμένοι από την δουλειά εν ώρα εργασίας για να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Απαιτούμε να παίρνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία όλων των εργαζομένων σε όλα τα πόστα. Αυτή είναι η προτεραιότητα για εμάς.

Είμαστε στο πλευρό τού συναδέλφου μας και της οικογένειας του για ότι χρειαστεί. Ευχόμαστε στο συνάδελφο μας περαστικά, να γίνει καλά και να επιστρέψει σιδερένιος μαζί μας».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ