Ενα ακόμα εργατικό ατύχημα έγινε σε μεταλλείο της Φωκίδας καθώς ένας εργαζόμενος τραυματίσθηκε την Παρασκευή 21 Οκτώβρη στα μεταλλεία της Εταιρείας Δελφοί – Δίστομο ΑΜΕ. Πριν λίγο καιρό είχε σκοτωθεί ένας εργαζόμενος στο μεταλλείο της «Imerys», στα μεταλλεία της Βάργιανης. Επίσης, πριν λίγες μέρες σκοτώθηκε εργάτης σε Μεταλλείο στον Εβρο.

Σε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «με το συμβάν αυτό ακόμα και ο πλέον δύσπιστος πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται για την πραγματική αιτία των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς. Δεν μπορεί “η τύχη και κακιά ώρα” να ‘χτύπησαν’ τόσο σύντομα στο ίδιο μέρος. Δεν μπορεί οι μεταλλωρύχοι να μην ξέρουν αν θα επιστρέψουν ή όχι μετά το μεροκάματο στις οικογένειες τους.

Η κύρια αιτία για αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι το κυνήγι της κερδοφορίας των μεταλλειοκτητών. Το πρώτιστο ενδιαφέρον τους έγκειται πως θα εξορύξουν με το ελάχιστο κόστος και το μέγιστο κέρδος, χωρίς να λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές, αδιαφορώντας για τα μέτρα Ασφάλειας στις στοές».

Επισημαίνει ότι «η οργή των εργατών να γίνει δύναμη οργάνωσης και αλληλεγγύης. Να δυναμώσουμε τον ταξικό αγώνα όλων των εργατών, βάζοντας πάνω από όλα την υπεράσπιση της ζωής μας, απαιτώντας μέτρα ασφάλειας, ανθρώπινα ωράρια και αυξήσεις στους μισθούς μας.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη απαιτώντας αυτά που μας ανήκουν!»

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ