Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα με θύματα εργαζόμενους που απασχολούνται στον επισιτισμό, αφού πλέον αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, σημειώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, με αφορμή όπως τονίζει, το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 22-01-2023 έξω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας. Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το μηχανάκι που οδηγούσε ο διανομέας της επιχείρησης  «Goody`s». Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο διανομέας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρει η Ένωση, «για άλλη μία φορά, έρχονται στην επιφάνεια οι ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι διανομείς. Είναι γνωστή η πραγματικότητα:

Η εντατικοποίηση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων στον επισιτισμό να κάνει δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα, χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με αρκετούς να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για συντήρηση – βενζίνες και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα!

Παρόλα αυτά οι εργοδότες συνεχίζουν να ρίχνουν το “φταίξιμο” στους εργαζόμενους που κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλουν».

Συνεχίζοντας η Ένωση τονίζει, «συνάδελφοι διανομείς,

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτή τη βαρβαρότητα που διαμορφώνεται με θύματα εμάς!

Φτάνει πια! Δε θα παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας κορώνα – γράμματα και μάλιστα για ένα μισθό που δε φτάνει να ζούμε αξιοπρεπώς!

Είμαστε εργαζόμενοι, όχι μηχανάκια!»

«Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε όλοι μαζί, να γραφτούμε στο Σωματείο μας για να διεκδικήσουμε:

•    Μηχανάκια, εξοπλισμό, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται και να καλύπτονται από την επιχείρηση.

•    Επαναφορά και ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

•    Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα.

•    Πλήρη και σταθερή εργασία.

•    Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ανάκτηση όλων των απωλειών.

•    Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την προφύλαξη της υγείας των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας. 

Τώρα όλοι οι διανομείς να οργανωθούν στο σωματείο μας!», καταλήγει. 

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ