More

    Το ύστατο χαίρε απηύθυναν οι Κύπριοι στον Βάσο Λυσσαρίδη

    Το ύστατο χαίρε στον Βάσο Λυσσαρίδη απηύθυναν σήμερα στη Λευκωσία σύσσωμος ο κυπριακός πολιτικός κόσμος και πλήθος πολιτών. Ιστορικό στέλεχος του κόμματος της ΕΔΕΚ, ο Βάσος Λυσσαρίδης απεβίωσε στις 26 Απριλίου. Το ήθος και την προσωπικότητά του εξήραν εκπρόσωποι και της ελληνικής πολιτικής σκηνής που έδωσαν το παρών στην νεκρώσιμη ακολουθία.

    Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμων Κωνσταντίνος Βλάσης. Οι αγώνες για λύση του Κυπριακού που έδωσε ο Βάσος Λυσσαρίδης συνεχίζονται και αποτέλεσμα αυτών δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ανέφερε από την Κύπρο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

    Διεθνές σύμβολο για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών χαρακτήρισε τον ιστορικό ηγέτη η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, ενώ το παρών έδωσε εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ο στενός του συνεργάτης Ευάγγελος Καλπαδάκης.

    Πρωταγωνιστή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής, πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος απελευθερωτικών οργανώσεων χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Με τη λήξη της τελετής έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ ο οραματιστής της λύσης του Κυπριακού οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

    Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ν. Κασιμάτη: Αποχαιρετίσαμε τον Βάσο Λυσσαρίδη με χώμα από τον Πενταδάκτυλο και την Ακρόπολη

    Με χώμα από τον Πενταδάκτυλο και την Ακρόπολη δέχθηκε σήμερα στα σπλάχνα της η γη της Κύπρου τον Βάσο Λυσσαρίδη.

    Είχα χρέος να βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να αποχαιρετήσω και να αποτίσω φόρο τιμής στον Γιατρό – ένα διεθνές σύμβολο για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών, έναν από τους ιστορικούς ηγέτες και Ήρωες του Ελληνισμού, που με τον λόγο του και το παράδειγμά του μας δίδαξε τον σοσιαλισμό και τον δημοκρατικό πατριωτισμό.

    Σε τούτη την κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό, αυτό που χρειαζόμαστε πάνω από όλα είναι εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα, για να αποκρούσουμε σχέδια, που είτε απροκάλυπτα είτε συγκεκαλυμμένα, επιδιώκουν να θέσουν την Κύπρο σε μόνιμη ομηρία από την κατοχική Τουρκία, και τους πολίτες, ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, σε μόνιμο διχασμό.

    Η μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη δείχνει το δρόμο για ελευθερία και δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουμε όπως μας δίδαξε: «Μέχρι τη νίκη πάντοτε».

    ΝΙΝΑ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

    Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

    ​Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

    - Advertisement -spot_img

    Leave a reply

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ