«Το εργοδοτικό έγκλημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 30χρονος εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας, έχει αυτουργούς τον μεγαλοεργοδότη και το υπουργείο εργασίας που έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να στύψουν σαν τη λεμονόκουπα τους εργάτες προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη» τονίζει το ΠΑΜΕ για το θάνατο του εργάτη εν ώρα εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Αφού λύσσαξαν να υλοποιήσουν το νόμο Χατζηδάκη απολύοντας τους συναδέλφους που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις να “μεταφερθούν” σε έναν ακόμη δουλέμπορο, εξακολουθούν να μην παίρνουν κανένα μέτρο ασφάλειας που να διασφαλίζει ότι δεν θα σακατεύονται οι συνάδελφοι σε μια πραγματικά βαριά και ανθυγιεινή βιομηχανία.

Τί κι αν είχαν προειδοποιήσει τα σωματεία της Καβάλας, τι κι αν πολλές φορές γλίτωσαν στο παραπέντε οι εργαζόμενοι από την εντατικοποίηση και την απουσία έμπειρου προσωπικού με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Το κυνήγι του κέρδους δεν άφησε κανένα περιθώριο στον 30χρονο συνάδελφο και στην οικογένειά του.

Κυβέρνηση και εργοδοσία είναι υπόλογοι και πρέπει να λογοδοτήσουν για το διαρκές έγκλημα κατά της ζωής των εργαζομένων.

Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να γυρίζουν οι συνάδελφοι σώοι στο σπίτι τους.

Τα Συνδικάτα δεν θα αφήσουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα ούτε να μείνει ατιμώρητο, ούτε να επαναληφθεί».

Την οργή και τη θλίψη του εκφράζει το Σωματείο Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας ν. Αττικής σημειώνοντας «Δεν πάει άλλο! Δε γίνεται να φοβόμαστε, αν θα γυρίσουμε σπίτια μας μετά από τη δουλειά. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα γράμματα για τα κέρδη των βιομηχάνων. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας πιστά το αντιλαϊκό έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, οδηγώντας σε ουσιαστική απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών. Οι ευθύνες της είναι βαρύτατες και έχει λερωμένα με αίμα τα χέρια της».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ