Το Νοσοκομείο “ο Άγιος Σάββας” προχωράει στην απόλυση εργαζομένων της καθαριότητας
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» που με προκλητική στάση προχωράει στην απόλυση των συναδέλφων της καθαριότητας και στο ξεπούλημα της καθαριότητας του νοσοκομείου σε εργολάβο!!
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου “ο Άγιος Σάββας”
ANAKOINΩΣHΣυναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» που με προκλητική στάση προχωράει στην απόλυση των συναδέλφων της καθαριότητας και στο ξεπούλημα της καθαριότητας του νοσοκομείου σε εργολάβο!!
Παρόλο που το Υπουργείο Υγείας είχε δώσει την δυνατότητα στις Διοικήσεις για παράταση των συμβάσεων ΣΟΧ μέχρι 31/12/2021 η κα Μπαλαούρα από το καλοκαίρι περιόρισε αυτό το δικαίωμα στους συναδέλφους μέχρι 31/10/21. Προκλητικά μάλιστα στην τελευταία μας συνάντηση έριξε το βάρος στους συναδέλφους μας λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς το προτείναμε και αυτοί το δέχτηκαν» λες και εργαζόμενοι των 700ευρώ έχουμε και «ελεύθερο» δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στην ανεργία και το μεροκάματο!
Μετά την ανάρτηση διαγωνισμού για εργολάβο για 2+1 χρόνια με το εξωφρενικό ποσό των 4.650.000,00 στην καθαριότητα σήμερα βρεθήκαμε μπροστά στην ανάρτηση στην διαύγεια μιας εκ νέου «ομόφωνης» απόφασης για απευθείας ανάθεση σε εργολάβο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με το ποσό των 258.000,00 ευρώ!!!!!
Κι ενώ στην απόφαση αναφέρονται ψευδή στοιχεία για τον αριθμό του προσωπικού της καθαριότητας που εργάζεται αυτή την στιγμή, δεν αναφέρεται πουθενά ο αριθμός των ατόμων που αφορά η προκήρυξη!!!!
Είναι πρόκληση όλες οι ενέργειες της Διοίκησης, από την αρχή έως τώρα και τις καταγγέλλουμε ανοιχτά!
Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της Διοίκησης να εκδικηθεί τους συναδέλφους της καθαριότητας του νοσοκομείου οι οποίοι πρωτοστατούν σε κάθε αγώνα και κινητοποίηση!!Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει βαλθεί να χτυπήσει με κάθε τρόπο το σωματείο μας, που έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενάντια στις απολύσεις, τους εργολάβους, ενάντια στην δολοφονική πολιτική (Υπουργείου και Κυβέρνησης) για την πανδημία, που εφάρμοσε και εις βάρους του προσωπικού του Αγίου Σάββα και η Διοίκηση του νοσοκομείου.Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Οκτώβρη. 8πμ στην πυλη του νοσοκομείου, 8.30πμ στην πλατεία Μαβίλη!
Δεν θα περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας Υγείας.Θα υπερασπιστούμε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας και το νοσοκομείο!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ