Στην επιβεβαίωση των αποκαλύψεων της aftodioikisi.gr, ότι η άτυχη εργαζόμενη του δήμου Ξυλοκάστρου που έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας δούλευε ανασφάλιστη έρχεται να προστεθεί (μετά τις ανακοινώσεις, κατά σειρά, της ΔΑΣ – ΟΤΑ της ΠΟΠ -ΟΤΑ, ΔΑΚΕ – ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ) και σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι η εργαζόμενη όχι μόνο δούλευε ανασφάλιστη αλλά ότι από τη δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου έγινε «μετά θάνατον πρόσληψη» και «αναγγελία πρόσληψης» προκειμένου να …«νομιμοποιηθεί» το απαράδεκτο καθεστώς της «μαύρης εργασίας», το οποίο είχε επιβληθεί στην συγκεκριμένη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της συναδέλφισσας εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου, πολύτεκνης μητέρας, που  έχασε τη ζωή της πέφτοντας θύμα της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και Τοπικών Αρχών, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και την υγεία και ασφάλειά τους ως κόστος. Κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται, φτάνοντας στο σημείο αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν «συνυπογράψει» να χρησιμοποιούν εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με «μαύρη» εργασία, δηλ. με «ψίχουλα» και ανασφάλιστους.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει ότι «πέφτει από τα σύννεφα», γιατί το πλαίσιο αυτό έχει διαμορφωθεί έτσι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων (Καλλικράτης, Κλεισθένης κλπ) ώστε οι ΟΤΑ να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ακόμα και στις μη ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες τους, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να μπορούν να τα «νομιμοποιούν» όλα, να κάνουν όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα και μετά θάνατον προσλήψεις και αναγγελίες προσλήψεων!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει όλο το απαράδεκτο αντεργατικό πλαίσιο και απαιτεί ΑΜΕΣΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες, την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων καθώς και μέτρων στήριξης της οικογένειας της συναδέλφισσας.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ