Ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτιστικών – Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου για την επίθεση που δέχθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο συγκέντρωσης στο Υπουργείο Εργασίας

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών-Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου καταδικάζει τηνεπίθεση που δέχτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα εργαζόμενοι στον χώρο του Επισιτισμού και Τουρισμού, το μεσημέρι της 22/02 κατά την διάρκεια συγκέντρωσής τους στο Υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο μεταξύ άλλων τονίζει ότι κάθε μέρα αποδεικνύεται περίτρανα από την κυβέρνηση και την πολιτική της, το πόσο στηρίζουν και συμπορεύονται με την εργοδοσία και τις αυθαιρεσίες της σε βάρος των εργαζομένων που ζουν εν έτη 2023 με ψίχουλα. 

«Στα αιτήματα τους για να γίνουν υποχρεωτικές οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις ειδικά για τους εποχιακούς, η απάντηση που δόθηκε ήταν γκλοπ, κλωτσιές και προσαγωγές των συναδέλφων.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας έχουν ακόμα μια φορά το δίκιο με το μέρος τους. Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στον αγώνα των συναδέλφων μας στην Αθήνα για μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς εξαθλίωση.

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας και παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμεμαζικά στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας για την ανάδειξη των εκπροσώπων του κλάδου μας και στο νησί της Λέσβου, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα». 

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ