Μπήκαμε στο 2023 και συνεχίζεται από την κυβέρνηση η εξαπάτηση και η κοροϊδία της κοινής γνώμης και των υγειονομικών στο θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων, με ειδική μοριοδότηση για υποτιθέμενη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αφού η προκήρυξη των 4000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών που είχε εξαγγείλει το Σεπτέμβριο του 2020 στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “κουρεύτηκε” κατά 280 θέσεις, βγήκε με δύο χρόνια καθυστέρηση (!!!) τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν με τις 910 μόνιμες θέσεις των υπόλοιπων ειδικοτήτων πλην νοσηλευτών-τριων (διοικητικών, τεχνικών, εργαστηριακών, παραιατρικού) που  έχουν ανακοινώσει εδώ και ένα χρόνο ότι θα βγει, και είναι …άφαντη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας στις 13/12/2021 δήλωσε πως, «αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με το 2019, υπάρχουν επιπλέον 12.000 επικουρικοί και 2.069 μόνιμοι γιατροί. Ήδη έχουν βγει προκηρύξεις για γιατρούς και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό» (δείτε τη δήλωση ΕΔΩ).

Όμως παρά το ότι ο Θ. Πλεύρης το Δεκέμβριο του 2021 δήλωσε ότι η προκήρυξη των 910 θα έβγαινε “τις επόμενες ημέρες”, έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος και ακόμα δεν έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ η κατανομή με τις θέσεις και τις ειδικότητες που θα προκηρυχτούν.

Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Συνεχώς εξαγγέλλουν τις ίδιες και τις ίδιες προκηρύξεις, οι οποίες είτε δεν βγαίνουν, είτε βγαίνουν με καθυστέρηση ετών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας στα 3 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ να έχει μειωθεί κατά 5446 εργαζόμενους (από 79122 τον Ιούλιο του 2019 σε  73676 τον Ιούλιο του 2022 που είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο υπάρχουν δημόσια διαθέσιμα στοιχεία).

Εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και συνδικάτα οφείλουμε να αντιδράσουμε, να αναδεικνύουμε τα ψέματα και την κοροϊδία που υφίσταται από την κυβέρνηση στο σοβαρό θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων και να εντείνουμε τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και για προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων στη δημόσια υγεία.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ