Στο πλευρό τους βρίσκεται σύσσωμη η κοινωνία του Πλωμαρίου, το Εργατικό Κέντρο, το Δίκτυο Κοινοτήτων και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι του Μιχαλέλειου Γηροκομείου Πλωμαρίου συνεχίζουν την απεργία τους, έχοντας τη συμπαράσταση των κατοίκων όλης της επαρχίας Πλωμαρίου, του εργατικού κέντρου Λέσβου, του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λέσβου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους τα οποία είναι:

Αποπληρωμή όλων των χρεών του Γηροκομείου  από το Δήμο Μυτιλήνης ,  καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων

Η αδειοδότηση του γηροκομείου και η πιστοποίηση του από φορείς χρηματοδότησης

Η  οικονομική εξασφάλιση του Ιδρύματος προκειμένου να λειτουργεί ομαλά και απρόσκοπτα επιτελώντας το φιλανθρωπικό του έργο.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων του Μιχαλέλειου ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου με την ανάρτηση πανό έξω από το κτίριο του ιδρύματος, πορεία των εργαζομένων και συγκέντρωση υπογραφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Μάιο μήνα πληρώνονται με έναντι ενώ στον καθένα από αυτούς οφείλονται περίπου 2.500 ευρώ. 

 Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι είναι κομμάτι της κοινωνίας και βιοπαλεστές, ενώ προσθέτουν ότι το γηροκομείο του Πλωμαρίου λειτουργεί από το 1976 με τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο μας.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: 

«Είμαστε κομμάτι αυτής της πόλης , βιοπαλαιστές και το Γηροκομείο μας είναι Κληροδότημα του τέως Δήμου Πλωμαρίου και νυν Δήμου Μυτιλήνης,  το οποίο οφείλει να στηρίζει για να συνεχίσει την πολύχρονη προσφορά του , αφού λειτουργεί από το 1976 και είναι ένα από τα λίγα που στάθηκε όρθιο στην μετα-Καλλικράτη εποχή. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την επίλυση όλων των προβλημάτων». 

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ