Συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές Ταξί, παρατάσσοντας τα αυτοκίνητά τους περιμετρικά του χώρου. Έφτασαν με πορεία που πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από την Σ. Πάτση και Λ. Καβάλας, όπου συγκεντρώθηκαν.

Την κινητοποίηση οργανώνει ο ΣΑΤΑ, ενώ καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί.

Στην συγκέντρωση που έγινε νωρίτερα στην Σ. Πάτση και Λ. Καβάλας παραβρέθηκε και μίλησε, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Με την κινητοποίηση οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί διατρανώνουν τις διεκδικήσεις τους για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που πλήττει το εισόδημά τους, όπως για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια, αλλά και για αφορολόγητο πετρέλαιο στους ταξιτζήδες, όπως δίνει η κυβέρνηση στους εφοπλιστές. Επίσης, για μείωση κατά 50% των ασφάλιστρων στα αυτοκίνητα για αυτοαπασχολούμενους μέχρι 12.000 ευρώ εισόδημα, για κρατικές επιδοτήσεις για αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες, με εισόδημα ως 12.000, για την αντικατάσταση οχήματος, εγκατάσταση ταξιμέτρων κ.λπ.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ