Την έμπρακτη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας», δείχνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα αλλά και φορείς του Νομού, με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης την Τρίτη 13 Δεκέμβρη, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της πόλης. 

«Δηλώνουμε αταλάντευτα την στήριξή μας στον αγώνα των συναδέλφων στα πετρέλαια Καβάλας. Είναι παράδειγμα στάσης των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβερνήσεων και εργοδοσίας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Συνάντησε μεγάλο κύμα εργατικής, λαϊκής, ταξικής αλληλεγγύης, ακριβώς γιατί είναι αγώνας δίκαιος. Τώρα που οι δικαστικές διώξεις των αγωνιζόμενων συναδέλφων φτάνουν στα δικαστήρια, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά: Νίκη στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων στα πετρέλαια Καβάλας!» αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Τονίζουν ακόμα πως «οι συνάδελφοι βρήκαν απέναντί τους το κράτος που διέταξε τις δυνάμεις καταστολής, το μίσος της εργοδοσίας απέναντι στους οργανωμένους εργάτες, την αντιλαϊκή στρατηγική και νομοθεσία των κυβερνήσεων, την ανάπτυξη της κερδοφορίας που στηρίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης» και πως «σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας αντικειμενικά συναντιέται με τα αιτήματα επιβίωσης των εργαζομένων και του λαού για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για κατάργηση των φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στα κοράκια και στη νομοθεσία που τους επιτρέπει να βάζουν χέρι στα σπίτια μας» αλλά και με τις διεκδικήσεις των αγροτών και με τα βάσανα των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών, που στενάζουν από τη φοροληστεία, τα χρέη και τους λογαριασμούς.

Τέλος, καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, επισημαίνοντας πως «απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ