«Στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό της Intercity 62 για πρόβλημα υγείας. Ο συνάδελφος είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στις 15/11/22», ανέφερε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών μιλώντας για κοπτορραπτική και αλλοίωση των στοιχείων της δικογραφίας

Σε καταγγελία για στοχοποίηση του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, προχώρησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας μετά τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο με τον νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Κ. Γενιδούνιας έκανε λόγο για επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας που αφορούν ακόμα και την υγεία των νεκρών συναδέλφων του.

«Συνεχίζεται η επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας που στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό της Intercity 62 για πρόβλημα υγείας. Ο συνάδελφος είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στις 15 Νοεμβρίου του 2022 από πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο από τη ΡΑΣ. Αρκετά ως εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, καλώντας παράλληλα τη «Hellenic Τrain να βγει και να μιλήσει επιτέλους».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ο Κώστας Γενιδούνιας έκανε λόγο για αλλοίωση των δεδομένων που δημοσιοποιούνται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη «δείχνοντας» τον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι οι διάλογοι που έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι επεξεργασμένοι, αποδίδοντας την αλλοίωση στον ΟΣΕ. «Εδώ έχουμε κανονική κοπτορραπτική στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά είτε στο GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών, είτε την ώρα που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα είναι ο ΟΣΕ», τόνισε ο κ. Γενιδούνιας.

Ως προς τις προθέσεις όποιων αλλοίωσαν τα ηχητικά αποσπάσματα ήταν σαφής: «Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους. Για να πουν ότι “φταίτε μόνο εσείς”.  Είναι δυνατόν στο youtube 8-10 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη-μηχανοδηγού που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής διαδικασίας; Την επόμενη ημέρα από το δυστύχημα, το ηχητικό που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα».

Ακόμη ο πρόεδρος των μηχανοδηγών έκανε λόγο για σενάρια σχετικά με το αν ο μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά προσθέτοντας ότι «ήταν 40 χρόνια μηχανοδηγός, εμπειρότατος».

Τέλος σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον προφυλακισμένο σταθμάρχη της Λάρισας, και δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 23:00 και σύμφωνα με την κατάθεσή του 59χρονου σταθμάρχη, έφυγαν νωρίτερα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και για σωματικές βλάβες κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ