More

  Στις Καλένδες το αίτημα ένταξης των Υγειονομικών στα ΒΑΕ, με την προκλητική «στήριξη» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

  Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Εργασίας: Στις Καλένδες το αίτημα ένταξης των Υγειονομικών στα ΒΑΕ, με τη προκλητική  «στήριξη» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

  Στη  συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας κ. Τσακλόγλου με την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ της Κυβέρνησης για την Ένταξη των Υγειονομικών στο καθεστώς των ΒΑΕ.

  Ο υπουργός ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δεσμευτεί για την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση «εξετάζει» το πόρισμα Μπεχράκη και δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα, παραπέμποντας ουσιαστικά το θέμα στις καλένδες. Σε ερώτημα δε για τις «δεσμεύσεις» του κ. Μητσοτάκη και Υπουργών της Κυβέρνησης (κ. Κικίλια- κ. Βρούτση) για το «Δίκαιο» αίτημα των ηρώων με τις «πράσινες και άσπρες μπλούζες» και το καταιγισμό δηλώσεων και άρθρων σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ, για την ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ (από το Μάιο του 2020…)  σφύριζε αδιάφορα, προσπερνώντας την ερώτηση..

  Επανέλαβε τους γνωστούς παραπλανητικούς ισχυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών για το μεγάλο οικονομικό κόστος και τις επιπτώσεις που θα έχουν τυχόν συνταξιοδοτήσεις στο σύστημα υγείας, λόγω της ένταξης στα ΒΑΕ, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει και στη Βουλή, που προφανώς αποτελούν και την ΕΠΙΣΙΜΗ ΘΕΣΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

  Ισχυρίστηκε, ότι η πανδημία δεν αποτελεί μια κατάσταση που θα συνεχίζεται και στο μέλλον, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει ότι η Ένταξη στα ΒΑΕ συνδέονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στη ζωή και την υγεία των εργαζομένων. Άρα όταν τελειώσει η Πανδημία και οι επιπτώσεις της, δεν υπάρχει λόγος να μπείτε στα ΒΑΕ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!.

  Ταυτόχρονα στο θέμα που τέθηκε, δηλαδή της μη εφαρμογής στα περισσότερα νοσοκομεία της ασφαλιστικής νομοθεσίας για υπαγωγή στα ΒΑΕ των εργαζόμενων που έχουν προσληφθεί στο δημόσιο μετά το 2011 και είναι στον σχετικό κατάλογο, οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν έλλειψη στοιχείων και ζήτησαν συγκεκριμένες καταγγελίες. Λες και δεν το ξέρουν…

  Τέλος όσο αφορά το θέμα της αναγνώρισης του COVID – 19 ως επαγγελματικής ασθένειας και όσων δικαιωμάτων απορρέουν από αυτό, οι απαντήσεις της ΓΓ του υπ. Εργασίας κ. Στρατινάκη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση θετικές.

  Στην τοποθέτησή της μίλησε για μια γνωμοδότηση του Συμβουλίου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΣΥΑΕ), η οποία λήφθηκε μόλις χθες και για την έκδοση στο μέλλον ενός προεδρικού διατάγματος χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευτεί ούτε για τον χρόνο ούτε για την εφαρμογή του για τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας, θεωρώντας ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο υπ. Εσωτερικών.

  Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση την ίδια ώρα που ψευδεπίγραφα ισχυρίζεται για επικοινωνιακούς λόγους ότι στηρίζει τους Εργαζόμενους στην Υγεία δεν κάνει έστω και το ελάχιστο βήμα στην κατεύθυνση επίλυσης ακόμα και αυτών των αιτημάτων που θεωρούνται αυτονόητα, όπως η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Αντιθέτως, παρά την ύπαρξη των αναγκαίων Πορισμάτων που ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την Ένταξη στα ΒΑΕ των Υγειονομικών, παραπέμπει το θέμα στο απώτερο μέλλον. Και όλοι καταλαβαίνουμε τη σημαίνει αυτό για την «επίλυση» του αιτήματος μας…

  Απέναντι στη ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ τοποθέτηση του κ. Τσακλόγλου, θαυμάστε τη σχετική Ανακοίνωση προς τα Σωματεία, της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ: «…Στην συνάντηση συμμετείχε και η Γεν. Γραμματέας κα Στρατινάκη. Για το θέμα: «Χαρακτηρισμός θανάτου συναδέλφου από Κορωνοιό ως εργατικό ατύχημα» μας δόθηκε ως απάντηση από την κα Στρατινάκη, ότι είναι στην διαδικασία αναγνώρισης ως επαγγελματική ασθένεια, λόγω επαγγελματικού κινδύνου και υπάρχει και το Προεδρικό Διάταγμα 102/2020, προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρόταση της υπηρεσίας είναι η έκδοση από τον ΕΦΚΑ Προεδρικό Διάταγμα που θα περιλαμβάνει το Δημόσιο και την αναδρομικότητα αναγνώρισης ως επαγγελματική ασθένεια και χαρακτηρισμό της ως εργατικό ατύχημα το θάνατο των συναδέλφων από κορωνοϊό.

  Για το θέμα: «Ένταξης στα ΒΑΕ» η απάντηση που μας δόθηκε από τον Υφυπουργό ήταν ότι το Υπουργείο εξετάζει όλες τις παραμέτρους, ότι επεξεργάζεται από τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, η πρόταση της Επιτροπής Μπεχράκη που κατατέθηκε. Επιπλέον πρέπει να γίνει συζήτηση και με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

  Όπως καταλαβαίνει κανείς με τα όσα υποστηρίζει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ , για άλλη μια φορά, δίνει ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στη Κυβέρνηση, αφού διαπιστώνει ότι το Υπουργείο « εξετάζει όλες τις παραμέτρους…» και δεν υπάρχει ΣΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του εμπαιγμού και της κοροϊδίας της Κυβέρνησης και του κ. Τσακλόγλου. Μάλλον εμείς ή  δεν τα καταλάβαμε καλά τα όσα ΞΕΚΑΘΑΡΑ είπε ο κ. Τσακλόγλου, (που τα καταλάβαμε με το παραπάνω…) ή η πλειοψηφία συνεχίζει να στηρίζει τη Κυβέρνηση και να καλλιεργεί αυταπάτες στους Εργαζόμενους προφανώς για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Τέτοια Ανακοίνωση Ενημέρωσης, ούτε ο κ. Τσακλόγλου δεν θα  έβγαζε..

  Για μια ακόμα φορά σαν Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, επισημαίνουμε ότι η λύση των αιτημάτων μας δεν βρίσκεται στις φιλότιμες προσπάθειες για να «πειστεί» η Κυβέρνηση, που δυστυχώς προβάλλει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καλλιεργώντας αυταπάτες ανάμεσα στους εργαζόμενους για τις « καλές προθέσεις» της Κυβέρνησης, αλλά στον μαζικό αγώνα όλων των Υγειονομικών για την  Ένταξη ΕΔΩ και ΤΩΡΑ στα ΒΑΕ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!.

  Πηγή : https://re-union.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ