More

  Στην κυβέρνηση θέλουν «σκλάβους» τους αποφοίτους Ιατρικής – Το απίθανο «σχέδιο» Γκάγκα

  Στην κυβέρνηση θέλουν «σκλάβους» τους αποφοίτους Ιατρικής – Το απίθανο «σχέδιο» Γκάγκα

  «Το ΚΕΣΥ θέλει να πετάξει τους νέους γιατρούς στον Καιάδα», καταγγέλλει με σημερινή του ανακοίνωση του «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» που εκπροσωπείται στην ΟΕΝΓΕ.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΑΚ, στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ (2/11/21) φιγουράρει πρώτο πρώτο προς έγκριση στην Ημερήσια Διάταξη το απαράδεκτο «σχέδιο» της πρώην προέδρου ΚΕΣΥ και νυν αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας Γκάγκα περί “foundation year” παρά την κατηγορηματική αντίθεση της ΟΕΝΓΕ πριν λίγους μήνες όταν είχε πρωτογίνει αναφορά στο «σχέδιο» αυτό από την ίδια την κυρία Γκάγκα.

  Με λίγα λόγια σύμφωνα με το «καταπληκτικό» αυτό «σχέδιο» ΚΟΒΕΤΑΙ η πρόσβαση των αποφοίτων της Ιατρικής στην υπηρεσία υπαίθρου («αγροτικό») ή/και στην έναρξη ειδικότητας. Ο πτυχιούχος της Ιατρικής θα πρέπει πρώτα να κάνει 1 έτος … “foundation”(6 μήνες σε νοσοκομείο και 6 μήνες σε ΚΥ) όπου ΔΕΝ θα είναι ΟΥΤΕ αγροτικός ΟΥΤΕ ειδικευόμενος, δηλαδή ΔΕΝ θα είναι γιατρός αλλά θα είναι κάτι μεταξύ μεταπτυχιακού φοιτητή και λαντζέρη σκλάβου για όλες τις δουλειές. Μάλιστα ούτε καν σε αυτό το “foundation year” ΔΕΝ θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τους πτυχιούχους των Ιατρικών Σχολών αλλά θα τηρείται … «ηλεκτρονική σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τις κενές θέσεις». Δηλαδή εκτός από τις θέσεις ειδικευόμενων που στις περισσότερες ειδικότητες στα περισσότερα νοσοκομεία πολλές είναι κενές από χρόνια, θα δημιουργηθούν ΑΛΛΕΣ θέσεις περιορισμένου αριθμού (θέσεις … foundation) όπου θα υπάρχει λίστα αναμονής. Η επίσημη δικαιολογία για αυτές τις αντιδραστικές καταστροφικές ανοησίες είναι πως η προπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής είναι «ελλιπής». Δηλαδή κοντά σε όλα τα άλλα οι κκ (αρχι)Καθηγηταί Ιατρικής που στο πλευρό της κυρίας Γκάγκα εμπνεύστηκαν και εισηγούνται το «σχέδιο» ομολογούν πως έχουν αποτύχει στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία (δηλαδή την προπτυχιακή Ιατρική εκπαίδευση) κάτι απόλυτα λογικό αφού συχνά απουσιάζουν διαρκώς από αυτό το έργο γιατί έχουν «άλλες ασχολίες».

  Βγαλμένα από το 1ο μνημόνιο

  Όλα τα παραπάνω, όπως επισημαίνει το ΕΑΚ,  δεν είναι καθόλου πρωτότυπα αλλά βγαλμένα από την ναφθαλίνη του 1ου μνημονίου 2010 αφού από τότε κύκλοι αρχιΚαθηγητών και διάφορων καλοθελητών τους ξεφούρνιζαν «σχέδια» για «μεταπτυχιακό έτος ΠΡΟ της έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος που θα ολοκληρωνόταν με εξετάσεις». Για να μην πάμε και νωρίτερα που πήγαιναν κι ερχόντουσαν «σχέδια» για εξετάσεις εν όψη έναρξης ειδικότητας κάτι που είχε νομοθετηθεί κιόλας επί προηγούμενου Μητσοτάκη αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω του ξεσηκωμού των τότε φοιτητών Ιατρικής και των τότε ειδικευόμενων.Remaining Time-0:00FullscreenMute

  Ακριβώς ένας τέτοιος ξεσηκωμός χρειάζεται και τώρα για να ξαναπέσουν στο κενό όλα αυτά τα αντιδραστικότατα «σχέδια» που ρίχνουν στον Καιάδα τους νέους γιατρούς και επιτείνουν την μετανάστευση στο εξωτερικό των πτυχιούχων της Ιατρικής.

  Η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και όλες τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών της χώρας οφείλουν όχι απλά να πάρουν πάλι ξεκάθαρη θέση αλλά να διαμηνύσουν πως αν δεν αποσυρθεί αυτό το έκτρωμα από την ημερήσια διάταξη της ολομέλειας του ΚΕΣΥ θα αρχίσει απεργιακός αγώνας διαρκείας για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των νέων γιατρών, καταλήγει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

  Πηγή : www.documentonews.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ