More

  Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα ενάντια στη μετακίνηση προσωπικού

  Στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Ιούνη από τις 12 μ. ως τις 4 μ.μ. και κινητοποίηση στη διοίκηση του νοσοκομείου στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε αντίστοιχη στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 12.30 μ.μ. καλεί η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Παίδων «Αγία Σοφία», αντιδρώντας στη μετακίνηση παιδοαναισθησιολόγων στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πάτρας και απαιτώντας τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα ότι επιμένει να καλύψει με μπαλώματα τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί στο «Καραμανδάνειο», λέγοντας ότι «ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί» και προσθέτοντας ότι  υπάρχει σχέδιο «στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο». Παράλληλα ισχυρίζεται ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του «Καραμανδάνειου» και ότι είναι «σε διαδικασία προκήρυξης οι δυο θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο».

  Ωστόσο οι ελλείψεις βοούν και στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας απ’ όπου ομολογεί η κυβέρνηση ότι σκοπεύει να μετακινήσει αναισθησιολόγους.

  Όπως σημειώνει η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Παίδων «Αγία Σοφία», στο νοσοκομείο «υπηρετούν 10 αναισθησιολόγοι από τις 17 οργανικές θέσεις που υπάρχουν, καλύπτοντας τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία, ενδοσκοπήσεις, εξετάσεις στον μαγνητικό τομογράφο, στην πυρηνική ιατρική, στο ακουολογικό ιατρείο κλπ. Η μετακίνηση ενός ή δύο ιατρών για κάποιο διάστημα, όπως αναφέρθηκε, θα σημάνει μείωση των χειρουργείων, αναστολή εξετάσεων, θα σημάνει ότι το νοσοκομείο θα μπορεί να καλύψει μόνο τα επείγοντα.

  Δεν δεχόμαστε να γινόμαστε συνεχώς μπαλάκι για να καλυφθούν τρύπες, πρέπει να μπει ένα τέλος στα “μπαλώματα” με τη μεταφορά των γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Στεκόμαστε πλάι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι υγειονομικοί, οι γονείς, οι μαθητές, οι φοιτητές, όλος ο λαός της Πάτρας για άμεση επαναλειτουργία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου», προσθέτει η Επιτροπή, που ζητά πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και αντιδρά στις μετακινήσεις γιατρών.

  Αντίστοιχα, στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στο Αναισθησιολογικό Τμήμα είναι καλυμμένες 9 από τις 14 οργανικές θέσεις και μέσα στον Ιούνιο θα μειωθούν στις 8 μιας και η διευθύντρια συνταξιοδοτείται. Αποτέλεσμα θα είναι οι ήδη εξαντλημένοι ιατροί από τις εφημερίες (οι επιμελητές Β’ κάνουν ήδη 8 εφημερίες τον μήνα) θα φορτωθούν κι άλλες στις πλάτες τους, θα μειωθούν -τουλάχιστον κατά ένα- τα χειρουργικά τραπέζια, με αποτέλεσμα αναστολή επεμβάσεων και λίστες αναμονής που ήδη ξεπερνούν το ένα έτος, παράταση του άγχους και της υπομονής των γονέων… 

  Όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αγλαΐα Κυριακού»: «Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ παίζουν με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας. Έχουν τεράστιες ευθύνες καθώς με τις αποφάσεις τους παρόλο που γνώριζαν τα τεράστια κενά, και συγκεκριμένα τις ελλείψεις στο Αναισθησιολογικό Τμήμα, δεν προέβησαν σε καμία νέα πρόσληψη προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν το νοσοκομείο και ουσιαστικά να βάζουν “λουκέτο” στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων» σημειώνει το Σωματείο και απαιτεί:

  • Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του «Καραμανδάνειου» με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.
  • Να αναβαθμιστεί περαιτέρω με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί τον ρόλο του ως του μοναδικού εξειδικευμένου Παιδιατρικού Νοσοκομείου σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
  • Να μη μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος, οποιασδήποτε ειδικότητας σε άλλο νοσοκομείο.
  • Να γυρίσουν τώρα οι εργαζόμενοί του που έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα σε όλη την Υγεία.
  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  [class^="wpforms-"]
  [class^="wpforms-"]