Τον σοβαρό τραυματισμό διανομέα είχε ως αποτέλεσμα «τροχαίο ατύχημα» που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Οινέως στο Αγρίνιο.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης, έχοντας τραύματα στον αυχένα και νοσηλεύεται, με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου να επισημαίνει ότι η λίστα με θύματα εργαζόμενους που απασχολούνται στη διανομή αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο, λόγω και των ανθυγιεινών και επικίνδυνων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι διανομείς.

«Είναι γνωστή η πραγματικότητα: Η εντατικοποίηση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων στον επισιτισμό κάνει δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα, χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με αρκετούς να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για συντήρηση – βενζίνες και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα!» σημειώνει και προσθέτει πως «παρ’ όλα αυτά οι εργοδότες συνεχίζουν να ρίχνουν το “φταίξιμο” στους εργαζόμενους που κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλλουν».

Καλεί τους διανομείς να πούνε «φτάνει πια!», να μη δέχονται να παίζεται η ζωή τους «κορόνα – γράμματα!».

Καλεί σε οργάνωση του αγώνα τους, σε μαζική εγγραφή στο σωματείο και απαιτεί, αφού εύχεται περαστικά και στον τραυματία διανομέα, δουλειά με πλήρη δικαιώματα που να καλύπτει τις ανάγκες στον κλάδο.

Το συνδικάτο διεκδικεί: «Μηχανάκια, εξοπλισμό, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται και να καλύπτονται από την επιχείρηση. Επαναφορά και ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα. Πλήρη και σταθερή εργασία – Πλήρη ασφάλιση. Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ανάκτηση όλων των απωλειών».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ