Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Ελευθερία», σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Τύπου και Χάρτου Ν. Λάρισας, με τον εργαζόμενο να οδηγείται στο χειρουργείο καθώς το βράδυ της Παρασκευής 10 Φλεβάρη έπεσε από ύψος δύο μέτρων και με αφόρητους πόνους στο δεξιό καρπό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου εξαρχής του τοποθέτησαν γύψο, αλλά τη Δευτέρα κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση.

Όπως αναφέρει, «το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη χώρα» και «δεν είναι απόρροια καμιάς “αμέλειας” ή “επιπολαιότητας” των εργαζομένων όπως προκλητικά ισχυρίζονται πολλές φορές οι εργοδότες, αλλά προέρχονται από την σχεδόν παντελή έλλειψη των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, των άθλιων συνθηκών εργασίας που τους μετατρέπουν σε “γαλέρες”». Σημειώνει ακόμα ότι «πίσω από τις τεράστιες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς βρίσκεται η διασφάλιση του μέγιστου ποσοστού κέρδους για το κεφάλαιο. Αποκαλυπτικά παραδείγματα ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς: Ακατάλληλος εξοπλισμός και μηχανήματα, ελλιπής συντήρηση, ακόμα και απουσία στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας, παραβίαση κανονισμών πρόληψης που με αγώνες έχουν κατακτηθεί από τους εργαζόμενους και είναι “κατοχυρωμένοι νομοθετικά”».

«Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα της πάλης των σωματείων ώστε κανείς εργαζόμενος να μη σκύβει το κεφάλι, να μην ενδίδει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Η ζωή και η υγεία δεν μπορεί να μπαίνει σε κανένα ζύγι με κέρδη και ζημιές» τονίζει το Σωματείο και συμπληρώνει πως «το πλαίσιο πάλης που έχει επίκεντρο τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, για μέτρα προστασίας της ζωής μας στους χώρους δουλειάς, είναι μονόδρομος που μόνο με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα θα επιβάλουμε».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ