Το σωματείο αναφερόμενο στην απεργία της 3ης Μαρτίου που αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, σημειώνει ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αντί να σταθεί στα αιτήματα «μεθόδευσε» τρόπο για να βγει παράνομη η απεργία

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ), τονίζει ότι «σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη κατέδειξε κάτι συγκλονιστικό: Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το δυστύχημα εάν η πολιτική ηγεσία λάμβανε υπόψη της τις επανειλημμένες καταγγελίες των εργαζόμενων».

Το Σωματείο τονίζει ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απεργία που είχαμε εξαγγείλει για τις 2 Μαρτίου 2023 και ανεστάλη λόγω του τραγικού συμβάντος. Αίτημά μας ήταν (και παραμένει) οι προσλήψεις τακτικού και μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων οργανικών κενών της εταιρίας, υπογραμμίζοντας ότι «η Διοίκηση αντί να εξετάσει την ουσία του θέματος επεδίωξε και πάλι την ποινικοποίηση!», παραθέτοντας, μάλιστα, και απόσπασμα εγγράφου της διοίκησης του Οργανισμού προς τον ΟΜΕΔ, με το οποίο, όπως τονίζει το σωματείο, ζήτησε «να βεβαιώσει, ψευδώς, ότι ότι η ολοκλήρωση του δημοσίου διαλόγου έγινε με δική μας υπαιτιότητα, ώστε να έχει επιχείρημα προσφυγής στα δικαστήρια».

Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη κατέδειξε κάτι συγκλονιστικό: Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το δυστύχημα εάν η πολιτική ηγεσία λάμβανε υπόψη της τις επανειλημμένες καταγγελίες των εργαζόμενων.

Αντί αυτού η πάγια τακτική της κυβέρνησης δια των Διοικήσεων των εταιριών του Δημοσίου είναι να ποινικοποιούν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων. Έτσι χρησιμοποιώντας στην πλειοψηφία αθέμιτα μέσα, σε κάθε κινητοποίηση σέρνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Τα δικαστήρια, ειδικά μετά το πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη, χωρίς ποτέ να εξετάζουν την ουσία των αιτημάτων, κηρύσσουν παράνομες όλες τις απεργίες και η πλειοψηφία των ΜΜΕ επίσης, αγνοεί τα αιτήματα των απεργών και μιλάει μόνο για τη ταλαιπωρία των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απεργία, που είχαμε εξαγγείλει για τις 2 Μαρτίου 2023 και ανεστάλη λόγω του τραγικού συμβάντος. Αίτημά μας ήταν (και παραμένει) οι προσλήψεις τακτικού και μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων οργανικών κενών της εταιρίας.

Η Διοίκηση αντί να εξετάσει την ουσία του θέματος επεδίωξε και πάλι την ποινικοποίηση! Για αυτό μια μέρα πριν από την απεργία μας, η ΣΤΑ.ΣΥ ζήτησε, με έγγραφο, από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) να βεβαιώσει, ψευδώς, ότι ότι η ολοκλήρωση του δημοσίου διαλόγου έγινε με δική μας υπαιτιότητα, ώστε να έχει επιχείρημα προσφυγής στα δικαστήρια όπως φαίνεται στο παρακάτω απόσπασμα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν προσκόμισε τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τον ΟΜΕΔ, αφού ο μοναδικός της σκοπός είναι η ποινικοποίηση των αγώνων».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ