More

  Σωματείο Νοσοκομείου Κορίνθου: Η πλειοψηφία(ΔΑΚΕ) δεν επιτρέπει σε εργαζόμενους να ψηφίσουν, επειδή θα τους απολύσει η Κυβέρνηση

  Δεν μας σταματούν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, αλλά και στην Ομοσπονδία. Μετά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ στις καθημερινές καθαιρέσεις, διώξεις και μετακινήσεις εργαζομένων από τις Κομματικές Διοικήσεις στα Νοσοκομεία, πλέον παίρνουν πρωτοβουλίες να αποκλείουν εργαζομένους από τις εκλογικές διαδικασίες των Σωματείων για ανάδειξη νέων Δ.Σ και αντιπροσώπων στη ΠΟΕΔΗΝ. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα εξελίσσονται στο Σωματείο του Νοσοκομείου Κορίνθου.

  Με απόφαση της η πλειοψηφία του Σωματείου(ΔΑΚΕ) με ψήφους 4-1, αποφάσισε «τη μη συμμετοχή των συμβασιούχων στις προσεχείς εκλογές, παρότι είναι μέλη του Σωματείου και ταμειακά εντάξει, με το επιχείρημα ότι σε λίγους μήνες δεν θα εργάζονται, ενώ η θητεία των μελών του Δ/Σ  είναι τριετής(!!)». Αξίζει να σημειώσουμε ότι  σχεδόν το 1/3 του προσωπικού που εργάζεται στο νοσοκομείο  είναι συμβασιούχοι. Και η απόφαση αυτή πάρθηκε, όταν την προηγούμενη μέρα ψηφίστηκε η παράταση των Επικουρικών έως 31/12/2022, ενώ του ΟΑΕΔ έχουν παραταθεί έως το 3/2023. Είναι δε προκλητικοί  όταν την Δευτέρα, οι ίδιοι, με κρύα καρδιά και με περισσή υποκρισία( κάτω από τη πίεση των ίδιων των εργαζομένων..) διοργάνωσαν στάση εργασίας για τους ΣΟΧ, ζητώντας τη παραμονή τους στην εργασία με παράταση των συμβάσεων τους(!!) με παράσταση στη Διοίκηση, με παρουσία της ΠΟΕΔΗΝ και του Εργατικού Κέντρου. Την Δευτέρα τους στηρίζουμε και διεκδικούμε τη παραμονή τους και την Πέμπτη αποφασίζουμε να μην ψηφίσουν στις εκλογές, με το έωλο και άθλιο επιχείρημα ότι η θητεία του Δ.Σ είναι τριετής και οι εργαζόμενοι τους επομένους μήνες θα  απολυθούν από  τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

  Είναι προφανές, ότι η παραπάνω απόφαση της πλειοψηφίας του Σωματείου(ΔΑΚΕ) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ με βάση τις κείμενες διατάξεις αλλά και το Καταστατικό του Σωματείου όπου προβλέπει ««Κάθε εργαζόμενος στο Νοσοκομείο έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος του σωματείου». Αλλά πάνω από ΟΛΑ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ απαράδεκτη όταν από τη μια δεν επιτρέπει «σε μέλη του Σωματείου που είναι ταμειακώς εντάξει» να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους και από την άλλη, θέτοντας τους εκτός Σωματείου, επιβραβεύει τη Κυβέρνηση που αντί να επεκτείνει τις συμβάσεις τους και να τους μονιμοποιήσει, τους απολύει για να έρθουν οι «καλοί μας εργολάβοι». Είναι δε το προφανές,  εάν παραμείνει η απόφαση αυτή και αποκλειστούν νόμιμα μέλη, ανοίγουν οι «Ασκοί του Αιόλου» για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, όταν κάθε ευκαιριακή πλειοψηφία θα μπορεί να αποφασίζει και να αποκλείει εργαζόμενους από τις εκλογές του Σωματείου. Και αυτό οφείλει η Ομοσπονδία να μην  επιτρέψει να συμβεί, διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο την συμμετοχή ΟΛΩΝ των μελών στις εκλογές του Σωματείου στη Κόρινθο. 

  Και όλα αυτά, όταν το Σωματείο, με ευθύνη της ΔΑΚΕ  είχε να συνεδριάσει 20 μήνες(!!) και το μόνο που έκανε όλο αυτό το διάστημα, ήταν να ευχαριστήσει δημόσια  Βουλευτή της Ν.Δ για τη μεσολάβηση του να έχει test – covid το Νοσοκομείο( κατάντια…) και να  στηρίξουν  επίσημα (αφού δικές τους ήταν οι προτάσεις..) τις καθαιρέσεις και των διώξεις που έκανε η Διοίκηση στο Νοσοκομείο. 

  Καλούμε τη πλειοψηφία(ΔΑΚΕ)  του Σωματείου του Νοσοκομείου της Κορίνθου, έστω και την ύστατη στιγμή, να κατανοήσει ότι η απόφαση της στερείται κάθε νομιμότητας, και να την ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, επιτρέποντας τη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές ΌΛΩΝ των μελών. Η υλοποίηση δε της απόφασης, υπονομεύει ξεκάθαρα τη λειτουργία, τη συνοχή  και το Θεσμικό ρόλο του Σωματείου στο μέλλον. Εκτός εάν αυτός τελικά είναι ο στόχος τους…

  Τέλος καλούμε την Ομοσπονδία, υπάρχει και σχετική έγγραφη καταγγελία που έχει σταλεί,  να πάρει ξεκάθαρη θέση κλείνοντας ΟΡΙΣΤΙΚΑ τη πόρτα σε τέτοιες αποφάσεις που υπονομεύουν το Θεσμικό ρόλο των Σωματείων και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

  ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ(!!)

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ