Συναδέλφισσες, συνάδελφοιΑκόμα δε στέγνωσε το μελάνι της γνωστοποίησης της ίδρυσης του σωματείου προς την εταιρεία και αποκαλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες το πραγματικό της πρόσωπο πίσω απ’ το προσωπείο του «καλού, ανθρώπινου και κοινωνικά ευαίσθητου» εργοδότη που «δίνει δουλειά» σε εκατοντάδες εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι πίσω από κάθε επιχειρηματικό «success story» κρυβόμαστε εμείς που παράγουμε τα κέρδη μέσα απ΄τη νόμιμα απλήρωτη δουλειά μας. Εμείς, που όχι μόνο δεν «είμαστε μια οικογένεια», όπως μας έλεγαν διευθυντές και διοίκηση, όταν μας καλούσαν να βάλουμε πλάτη, αλλά «αντίπαλοι» κατά τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη και διευθύνοντα συμβούλου απ’ τη στιγμή που πήραμε απόφαση να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ιδρύοντας σωματείο.

Αξίζει να αναφερθούν οι απαράδεκτες ενέργειες που ακολούθησαν ως απάντηση της εταιρείας για την ίδρυση του σωματείου απ΄τη στιγμή της γνωστοποίησης. Κάλεσαν συναδέλφους στα γραφεία για «ανάκριση», «πήραν φωτιά» τα τηλέφωνα με ένα και μοναδικό στόχο. Να μας αναγκάσουν να ανακαλέσουμε τις υπογραφές μας, με «πιέσεις» για τη δουλειά μας.

Να μας εμποδίσουν να οργανωθούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.Να μην είναι κανένας μόνος και καμιά μόνη απέναντι στον εργοδότη και τον προϊστάμενο και να τελειώσουν οι απειλές «άμα σ’ αρέσει κάθεσαι και άμα δε σ’ αρέσει φεύγεις».Να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες με 5ήμερο 8ωρο και αξιοπρεπείς μισθούς.

Να πληρωνόμαστε τις εξαντλητικές ώρες των υπερωριών στο μισθό μας και όχι με κουπόνια.Να μην είναι δικά μας τα έξοδα μετακίνησης απ’ το σπίτι στη δουλειά και πίσω. Αν αυτά τα δίκαια στοιχειώδη αιτήματα ενοχλούν τόσο την εργοδοσία ώστε να επιστρατεύει απειλές και ανακρίσεις, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι μόνος τρόπος για να τα εξασφαλίσουμε είναι ο συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε ποτέ, όλα με αγώνες κατακτήθηκαν και κατακτιούνται πάντα.Είναι ώρα κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να πάρει την απόφαση να οργανωθεί και να μεγαλώσει, να ισχυροποιήσει το σωματείο. Κανένας να μη φοβηθεί τις απειλές και τους εκφοβισμούς. Αποδείχθηκε από τις παραπάνω ενέργειες της εργοδοσίας και απ’ τα συνεχόμενα meeting των διευθυντικών στελεχών ότι τελικά και οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη.

Έχουμε πείρα απ΄ τους πρόσφατους αγώνες στην e-food, στην Cosco και τα Praktiker. Οι ενωμένοι σαν μια γροθιά και αποφασισμένοι για το δίκιο μας εργαζόμενοι μπορούμε να κατακτάμε δίκαια αιτήματα.

Καλούμε όποιον άλλο συνάδελφο αντιμετωπίσει αντίστοιχες ενέργειες απ’ την εργοδοσία να επικοινωνεί άμεσα με το σωματείο.

email: somerggefsinus@gmail.com

6982709868, 6975801147, 6948838792

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

Τσιμπουκάκης Γιώργος Μιχαλόπουλος Δημήτρης

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ