«Απαιτούμε μαζί τους την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και την επιστροφή όλων των συναδέλφων στη δουλειά τους», τονίζει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην Μαλαματίνα Θεσσαλονίκης.

Σημειώνει ότι, «παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες μια άνευ προηγουμένου κυνική στάση της νέας εργοδοσίας στην επιχείρηση Μαλαματίνα».

Επισημαίνει ότι «οι νέοι εργοδότες, έχοντας πλάτες στην κυβέρνηση, θεώρησαν χρήσιμο για αυτούς, με το “καλημέρα” να αρχίσουν τις παράνομες απολύσεις, να επιτεθούν στα συνδικαλιστικά στελέχη και στο σωματείο του χώρου, να επιστρατεύσουν απεργοσπάστες και αξιοποιώντας όλες τις νομικές δυνατότητες που διαθέτουν στα χέρια του, όπως το νόμο Χατζηδάκη, να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Χωρίς, ωστόσο, επιτυχές αποτέλεσμα.

Τονίζει ότι, «η νέα εργοδοσία της Μαλαματίνα απασχολεί τώρα παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό, ο οποίος συγκροτήθηκε εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, και υπολειτουργεί το εργοστάσιο, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, και αυτό ενώ “τρέχει” η απεργία των εργαζομένων».

«Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που αγωνίζονται για τις οικογένειές τους και την αξιοπρέπειά τους, αρνούμενοι να γίνουν εργασιακά ανδράποδα της εργοδοσίας, επιμένοντας δικαίως στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Απαιτούμε μαζί τους την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και την επιστροφή όλων των συναδέλφων στη δουλειά τους», αναφέρει το Σωματείο και καταλήγοντας επισημαίνει, «καλούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να σταματήσουν να ανέχονται τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.  Ο αγώνας των συναδέλφων μας στην Μαλαματίνα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων του κλάδου, όλων των εργαζόμενων στη χώρας μας».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ