More

  Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Επί ποδός για τη μεγάλη σύσκεψη της Πέμπτης. Συνάντηση των Εργατικών Κέντρων της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας στη Λάρυμνα

  Με αφετηρία τη μεγάλη σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζονται για νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης, το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις απολύσεις, το ξεσπίτωμα και το μαραζωμα ολόκληρων περιοχών.

  Σήμερα Δευτέρα αντιπροσωπείες των Σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είχαν συνάντηση με τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος τους ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να απολύσει όλους τους εργαζόμενους στις 28 Ιούλη.

  Την ίδια στιγμή, στο κινηματογράφο του οικισμού στη Λάρυμνα, αντιπροσωπείες των διοικήσεων πέντε εργατικών κέντρων της Στερεάς Ελλάδας (Ευβοίας,Θήβας, Λιβαδειάς, Λαμίας και Φωκίδας), μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας πραγματοποίησαν σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης τους και την στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας, σε συνάντηση που είχαν τα σωματεία και με τον υπουργό Ενέργειας ενημερώθηκαν, ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να απολύσει τους εργαζόμενους στις 28 Ιουλίου και να τους επαναπροσλάβει ειδική διαχείριση την επόμενη μέρα να τους επαναπροσλάβει στην ειδική εκκαθάριση με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις την επόμενη μέρα.

  Παράλληλα, ο Παναγιώτης Πολίτης, μιλώντας προς τους εκπροσώπους το Εργατικών Κέντρων της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, προσδιόρισε ότι σε μία πρώτη συζήτηση που είχαν οι διοικήσεις των Σωματείων, υπάρχει κατεύθυνση για δυναμική κινητοποίηση, με ενδεχόμενο για μαζική κάθοδο στην Αθήνα, τις ημέρες που θα κοινοποιηθούν η απόλυση στους εργαζόμενους και με πιθανότερη ημερομηνία στις 27 Ιούλη. Τόνισε επίσης ότι αυτό που εισέπραξαν οι αντιπρόσωποι των Σωματείων συναντήσεις που είχαν τη Δευτέρα 18 Ιούλη, είναι πως την κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκκενώσει τη ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους, χωρίς καμία διασφάλιση και να εφαρμόζει τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Παναγιώτης Πολίτης χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την συνάντηση όλων των Εργατικών Κέντρων της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, τονίζοντας ότι σε αυτή την δύσκολη φάση του αγώνα είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα των εργαζομένων, η συσπείρωση στα Σωματεία και η συνέχιση της έκφρασης πλατιάς εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι στις συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε χωριά της περιοχής συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται εξορμήσεις και περιοδείες με κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη σύσκεψη της Πέμπτης 21 Ιούλη και στην οργάνωση της συνέχισης του αγώνα. «Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ο λαός της περιοχής και οι συνάδελφοί μας από όλη τη χώρα δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το έγκλημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να παραμείνουμε όλοι στις εργασίες και τα πόστα μας, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Από την πλευρά των εκπροσώπων των εργατικών κέντρων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση στη Λάρυμνα, ο Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ευβοίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος της θα πρέπει να είναι ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων της περιοχής με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, αλλά και η ανάληψη αυτοτελούς δράσης για την στήριξη του αγώνα.

  Πρότεινε μάλιστα εκτός από τη μαζική συμμετοχή στην σύσκεψη της Πέμπτης 21 Ιούλη να προγραμματιστεί ενημερωτική παρέμβαση στα διόδια της Θήβας την επόμενη μέρα 22 Ιούλη καθώς και να υπάρχει ετοιμότητα για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, όταν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση, κάτι που έγινε αποδεκτό από όλους τους υπόλοιπους εκπροσώπους των εργατικών κέντρων.

  Τη στήριξή των εργαζομένων και των Σωματείων της περιοχής Θήβας και Οινοφύτων στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τόνισε από την πλευρά του, ο Χρήστος Αντωνούδης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θήβας, ενώ ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, προσδιόρισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας.

  Από την πλευρά του ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαμίας σημείωσε αρχικά ότι η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ τόνισε τη σημασία της μαζικής συμμετοχής στη σύσκεψη της Πέμπτης 21 Ιούλη, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην εξέλιξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ η αντίστοιχη σύσκεψη τον Δεκέμβριο του 2019. Την ανάγκη ετοιμότητας όλων των Σωματείων και των εργαζομένων της περιοχής για την έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ τόνισε από την πλευρά της, η Άντα Καραχασάνη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Νοσοκομεία: Ξεκινούν συνεργασίες με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

  Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες μετά τις δεύτερες κάλπεςΞεκινούν μετά τις εκλογές...

  Νέα ψηφιακά εργαλεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για την εξυπηρέτηση ναυτικών χωρίς φυσική παρουσία

  Στη δημιουργία τριών νέων ψηφιακών εργαλείων, που αφορούν την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά, αλλά και την...

  Δύο διανομείς τραυματίστηκαν σε τροχαία την Κυριακή

  Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» με διανομείς σημειώθηκαν την Κυριακή σε Λαύριο και Κερατέα.Στο Λαύριο, στην κεντρική πλατεία το πρωί της Κυριακής, συγκρούστηκε...

  Στάσεις εργασίας αύριο για τις απολύσεις 121 εργατών της «CROWN CAN» στην Πάτρα

  Στην προκήρυξη τετράωρων στάσεων εργασίας αύριο Τρίτη, από μία σε κάθε βάρδια, στο εργοστάσιο της «CROWN HELLAS-CAN»...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Νοσοκομεία: Ξεκινούν συνεργασίες με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

  Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες μετά τις δεύτερες κάλπεςΞεκινούν μετά τις εκλογές οι συνεργασίες των νοσοκομείων με τους ιδιώτες...

  Νέα ψηφιακά εργαλεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για την εξυπηρέτηση ναυτικών χωρίς φυσική παρουσία

  Στη δημιουργία τριών νέων ψηφιακών εργαλείων, που αφορούν την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση ναυτικών και πολιτών χωρίς φυσική...

  Δύο διανομείς τραυματίστηκαν σε τροχαία την Κυριακή

  Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» με διανομείς σημειώθηκαν την Κυριακή σε Λαύριο και Κερατέα.Στο Λαύριο, στην κεντρική πλατεία το πρωί της Κυριακής, συγκρούστηκε αυτοκίνητο με το μηχανάκι του διανομέα, ενώ...