Την εργοδοσία της «ESA Security Solutions» καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση 14 εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, καθώς η ίδια πρόσφατα προχώρησε σε απολύσεις τριών συνδικαλιστών, μελών των ΔΣ δύο Σωματείων (Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μακεδονίας και Σωματείο Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας «Μέγας Αλέξανδρος») και απαιτούν την ακύρωσή τους.

Οι απολύσεις έγιναν επειδή οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φύλαξη.

Οι απολυμένοι συνδικαλιστές ζητούσαν παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά και αναγνώριση των τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς κλπ.

«Οι περιπτώσεις των συναδέλφων δεν είναι οι μόνες», σημειώνουν τα Σωματεία στην κοινή ανακοίνωση και προσθέτουν: «Η εργοδοσία, γενικότερα, σε κάθε κλάδο, αποθρασυμένη από τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, από το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που επικρατεί, προχωράει σε απολύσεις συνδικαλιστών και όχι μόνο, για να βάλει φρένο στις αγωνιστικές διεκδικήσεις. Θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μη γίνεται ούτε κουβέντα για αυξήσεις στους μισθούς, για προστασία της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Οι εργοδότες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα “χειρότερα έρχονται” και θέλουν να είναι προετοιμασμένοι. Γνωρίζουν ότι η ακρίβεια, το πάγωμα των μισθών, η αδυναμία της εργατικής τάξης να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις λογαριασμών, σούπερ μάρκετ κλπ. θα φέρει αντιδράσεις και θέλουν να κάμψουν την όποια αντίσταση.

Τους φοβίζει το ποτάμι των εργαζομένων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου, οι αντιδράσεις από τα σωματεία και τους φορείς στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τους φοβίζει το ίδιο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει με τους αγώνες του λαού. Θα βρει η κάθε απόλυση την απάντησή της από το οργανωμένο κίνημα».

Το παρόν ψήφισμα συνυπογράφουν τα εξής σωματεία:

– ΣΕΤΕΠΕ

– Σωματείο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας

– Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

– Σωματείο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας

– Σωματείο Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Β. Ελλάδος

– Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης

– Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης

– Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

– Συνδικάτο Επεξεργασίας Ξύλου Νομού Θεσσαλονίκης

– Σύλλογος Εργαζομένων «Hyatt Regency» Ξενοδοχειακή Τουριστική

– Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «The MET»

– Σωματείο Εργαζομένων στη σίτιση της ΠΦΛ του ΑΠΘ

– Σωματείο Εργαζομένων του ομίλου «Σκλαβενίτη» στη Βόρεια Ελλάδα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ