More

  Σωματεία εργαζομένων Αττικής: Καταγγέλλουν πιέσεις από την εργοδοσία για εργασία τις μέρες αργίας

  Πιέσεις από την εργοδοσία για εργασία των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους του ιδιωτικού τομέα τις μέρες της αργίας (Τρίτη και Τετάρτη) λόγω κακοκαιρίας, καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων της Αττικής.

  «Ενώ λοιπόν, η σημερινή (25/01) και αυριανή (26/01) ημέρα ανακηρύχθηκαν σε αργία, η εργοδοσία στον κλάδο αξιοποιώντας την τηλεργασία υποχρεώνει τους εργαζόμενους να εργαστούν ακόμα και αυτές τις ημέρες. Επιχειρήσεις όπως η Vodafone, η Teleperformance, η CQS, η Sword, η chanel vasμε διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να εργαστούν σε ημέρα αργίας», σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής.

  Όπως επισημαίνει το Συνδικάτο, «διευκρινίζουμε ότι κανένας εργαζόμενος σε ημέρα αργίας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, εκτός από τους συναδέλφους που εργάζονται σε έργα που είναι 24/7, για έργα δηλαδή που έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση της λειτουργίας του δικτύου και της επικοινωνίας. Συγκεκριμένα για την Τρίτη 25/01 και την Τετάρτη 26/01, ισχύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες αργίες (πχ Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Κυριακή του Πάσχα κτλ), πόσο μάλλον τις ημέρες αυτές που ολόκληρη η Αττική είναι μπλοκαρισμένη εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών και σχεδίου από το κράτος για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης». «Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει την απαράδεκτη προσπάθεια της εργοδοσίας να χρησιμοποιήσει την τηλεργασία, ακόμα μια φορά, σαν μοχλό καταστρατήγησης δικαιωμάτων. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα δικαιούνται να αμειφθούν την ημέρα ως αργία», καταλήγει το ΣΕΤΗΠ.

  «Η εργοδοσία της Vodafone στις παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις, από σήμερα το πρωί ανακοινώνει μέσω προϊσταμένων σε μια σειρά από τμήματα (bo, παράπονα, soho retention κ.α.) πως εργάζονται κανονικά», επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Vodafone – 360 Connect ΚΛΘ. «Αποδεικνύεται πως πίσω από τα παχιά λόγια της εργοδοσίας για την δήθεν μέριμνα της για την υγεία και την ασφάλεια μας, αυτό που πραγματικά τη νοιάζει είναι να μη χαθεί ούτε ευρώ», προσθέτει.

  «Όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι, εργοδότες  στέλνουν μηνύματα και παίρνουν τηλέφωνα, πιέζοντας εργαζόμενους να πάνε αύριο Τετάρτη για δουλειά!», καταγγέλλει το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου Αττικής. «Το συνδικάτο μας δεν θ αφήσει κανέναν να παίζει με την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων για να βγει με κάθε θυσία η παραγωγή, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κακοκαιρία. Κανένας εργαζόμενος να μην αναγκαστεί να διακινδυνεύσει την ασφάλειά του και να μην υποκύψει στις πιέσεις της εργοδοσίας. Να πληρωθούν κανονικά τα μεροκάματα για τις 3 ημέρες που οι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να εργαστούν, λόγω της ανύπαρκτης “κρατικής ετοιμότητας”», τονίζει το Συνδικάτο.

  «Ήδη έχουν έρθει καταγγελίες στο Σωματείο μας για δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν με τηλεργασία, παρά την απόφαση για αργία και παρά τη χθεσινή ταλαιπωρία», επισημαίνει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής (ΣΜΔ). Υπογραμμίζει ότι, «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να ρισκάρει την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητά μας! Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που θα δεχθεί πίεση για παροχή εργασίας με οποιονδήποτε τρόπο,  είτε από τον εργοδότη του είτε από προϊστάμενο , να επικοινωνήσει άμεσα με το Σωματείο μας». «Οργανώνουμε άμεσα και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας για κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα, λόγω της κακοκαιρίας. Οι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν με το Σωματείο, στα τηλέφωνα: 6979526780 και 6987182025», καταλήγει το ΣΜΔ.

  «Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην σκύψει το κεφάλι, αν ασκηθεί πίεση από την εργοδοσία να πάει στην εργασία του κάτω από αυτές τις συνθήκες. Προτεραιότητα μας είναι η ζωή μας, η υγεία μας και η ασφάλεια μας και δεν την διαπραγματευόμαστε για να αυξήσει τα κέρδη του το κάθε αφεντικό, αναφέρει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής. «Καλούμε όσους συναδέλφους πιεστούν από την εργοδοσία να εργαστούν να επικοινωνήσουν άμεσα με το Συνδικάτο», προσθέτει το Κλαδικό Συνδικάτο.

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ