Εικόνες σοκ αντίκρισαν ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής σε Γηροκομείο Κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι ελεγκτές έπειτα από καταγγελίες πήγαν να ελέγξουν ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό όπου επικρατούσαν άθλιες συνθήκες με τους ηλικιωμένους να είναι εγκαταλειμμένοι, αφυδατωμένοι και με ψώρα. Μάλιστα το κτίριο ήταν αποκλεισμένο αφού οι υπάλληλοι χρειάστηκε να σπάσουν αλυσίδες με τις οποίες είχε σφραγισθεί το κτίριο, λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr.

Μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους οι ελεγκτές έπαθαν σοκ αφού δεν πίστευαν στα μάτια τους με τις εικόνες που αντίκρισαν. Δεκάδες ηλικιωμένοι αφυδατωμένοι, με ψώρα και μέσα σε τραγικές συνθήκες να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Οι υπάλληλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους οι οποίοι τους κοιτούσαν με απόγνωση. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ενώ εκλήθησαν ειδικά συνεργεία με ομάδες γιατρών και νοσηλευτών για να παράσχουν βοήθεια στους ανήμπορους γέροντες.

Ήδη επί τόπου σπεύδουν οι ιατρικές ομάδες ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των τροφίμων και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για την αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων γι αυτό και είναι και ο αρμόδιος φορέας ελέγχου.

Παρότι το υπουργείο Υγείας δεν είναι αρμόδιο για τα Γηροκομεία, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ πηγές αναφέρουν ότι θα συμβάλει με ιατρικό προσωπικό για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ήδη έχουν κινητοποιηθεί τα νοσοκομεία που θα τους υποδεχτούν.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ