«Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους συναδέλφους είναι συμβεβλημένοι με την πλατφόρμα αγορών skroutz. Η πλατφόρμα ενημέρωσε με ένα απλό email τους επαγγελματίες που πουλάνε τα προϊόντα τους μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμα, ότι από 1/1/2023 υποχρεούνται να καταβάλουν ετήσια συνδρομή αξίας 400 ευρώ + ΦΠΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), επισημαίνοντας ότι, «βέβαια η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρίας για αυτό το ζήτημα δεν αποτελεί εξαίρεση μιας και οι περισσότερες πλατφόρμες αργά ή γρήγορα ακολουθούν τον ίδιο δρόμο».

«Άλλωστε αυτή δεν είναι η μοναδική επιβάρυνση που πληρώνουν οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να προωθούν τα προϊόντα τους μιας και ήδη πληρώνουν σε αυτές αυξημένα ποσοστά επί των πωλήσεων.

Μέχρι τώρα οι πιο μικροί επαγγελματίες που δεν είχαν το δικό τους eshop έβρισκαν μέσα από αυτές τις πλατφόρμες μια διέξοδο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να αναπληρώσουν μέρος του εισοδήματος τους, που χάνουν μέρα με την ημέρα από τον ανταγωνισμό τους με τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το οικονομικό βάρος. Βρίσκονται σε αδιέξοδο», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι, «η μετάβαση στην “ψηφιακή εποχή” τελικά δεν είναι για όλους, μιας και για τους πιο μικρούς επαγγελματίες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν το δικό τους eshop, τώρα με αυτές τις υπέρογκες συνδρομές “πετιούνται έξω” και από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για αυτές τις εξελίξεις, και να μπουν πιο δυναμικά στον αγώνα για την διεκδίκηση μόνιμων μέτρων στήριξης του εισοδήματος μας και ικανοποίησης του συνόλου των αναγκών μας».

1 Comment

 1. Σας προσκαλούμε να μπείτε στην ομάδα μας.
  Η ομάδα μας απευθύνετε στους εμπόρους – ελεύθερους επαγγελματίες που συνεργάζονται με πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών.
  Στόχος μας είναι οι συζητήσεις και ενημερώσεις κυρίως για θέματα κοινά που μας απασχολούν με σκοπό το κοινό συμφέρον μας έναντι των προβλημάτων που βιώνουμε.
  Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις έναντι κερδοσκόπων που νομίζουν ότι είμαστε έρμαια και ανήμποροι να αντιδράσουμε. Αξίζει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το μέλλον μας και μόνο με την συμμετοχή όλων θα τα καταφέρουμε. Οπότε έλα κι εσύ στη ομάδα μας, σε έχουμε ανάγκη ,ίσως και εσύ μας χρειάζεσαι!!!
  Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί!
  facebook.com/groups/676121607528297/members

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ