More

  Σφοδρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου για την “επικήρυξη” υπαλλήλων από τον Α. Μπέο

  Μεγάλες αντιδράσεις στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου προκάλεσε η «επικήρυξη» από τον Α. Μπέο με 2000 ευρώ των υπαλλήλων που ενδεχομένως  χρηματίζονται , με αφορμή όσα υποστήριξε ο ίδιος για υποβολή καταγγελιών από επιχειρηματία, που δήλωσε ότι δέχτηκε εκβιασμό από υπηρεσιακό παράγοντα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων χαρακτηρίζει τον δήμαρχο «σερίφη» που σπιλώνει εργαζόμενους χωρίς στοιχειοθετημένες κατηγορίες.

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, αναφέρει πως  προκάλεσε, τουλάχιστον έκπληξη, στην τοπική κοινωνία η «δημοσιοποίηση» μεμονωμένου  περιστατικού χρηματισμού υπάλληλου από τον Δήμαρχο Βόλου χωρίς στοιχειοθετημένες  αναφορές .

  «Είμαστε οι πρώτοι, οι οποίοι σταθερά αγωνιζόμαστε για διαφανή και χρηστή δημόσια διοίκηση και καθημερινά δίνουμε τον αγώνα αυτό , χωρίς να χαριζόμαστε σε κανέναν, υπηρετώντας τα συμφέροντα του πολίτη. Γι αυτό και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να σπιλώνει έναν ολόκληρο κλάδο με τέτοιες πρακτικές.

  Επιπλέον , σε μια συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία, τα θέματα αυτά αντιμετωπίζονται από τους υπεύθυνους φορείς και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι  με σερίφηδες και επικηρυγμένους.

  Είμαστε έτοιμοι, πράγμα που έχουμε αποδείξει, να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε για τη διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση στην δημόσια διοίκηση»,

  Οι στοχεύσεις του Δημάρχου Μπέου

  Η ΔΑΣ ΟΤΑ, τονίζει πως ο  Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος έδωσε χθες ένα από τα συνηθισμένα επικοινωνιακά σόου του για να καταγγείλει «υπηρεσιακό παράγοντα – υπάλληλο» του Δήμου, ότι ζήτησε μίζα από 3 επιχειρηματίες του Βόλου.

  «Παρόλο που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εκκρεμεί ΕΔΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Δήμαρχος «δεν κρατήθηκε» να κάνει την καταγγελία, να κάνει αναφορά στην Εισαγγελία και να δώσει «μπόνους» 2000 ευρώ για μελλοντικές καταγγελίες περί χρηματισμού.

  Η σπουδή αυτή του Δημάρχου να δημοσιοποιήσει την καταγγελία ενός επιχειρηματία και οι επικίνδυνες  μέθοδοι «επικήρυξης των μελλοντικών παραβατών» δεν είναι αθώα περιστατικά. Δεν συνιστούν απλά μια έκφραση της «ιδιόμορφης» προσωπικότητας του συγκεκριμένου πολιτικού παράγοντα. Αφού ρίχνει στάχτη στα μάτια, λέγοντας πως «η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Δήμου είναι τίμιοι και συνεργάσιμοι», σπεύδει αμέσως να κουνήσει σε όλους τους υπαλλήλους το δάχτυλο ότι «είναι εδώ για να εξυπηρετούν τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο».

  Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι νουθεσίες αυτές του Δημάρχου αφορούν δήθεν κάποιους ελάχιστους που χρηματίζονται. Αν αυτό ήταν το πρόβλημα, δεν θα χρειάζονταν όλες αυτές οι παράτες. Ο πραγματικός στόχος είναι να σκύψουν τα κεφάλια οι εργαζόμενοι του Δήμου, να μην τολμήσουμε την ώρα που θα βγούμε από τον βραχνά της πανδημίας να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά αυτά που κυβέρνηση και δημοτικές αρχές συστηματικά μας στερούν: μισθούς σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες μας, κομμένες υπερωρίες των εργαζομένων στις Υπηρεσίες του Δήμου (όπως αυτές στην Καθαριότητα), μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προσλήψεις για να καλύπτονται οι ανάγκες και να μην εκχωρούνται οι υπηρεσίες στους επιχειρηματίες, ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας. Ο βραχνάς της επικήρυξης και του τυλίγματος σε μια κόλα χαρτί θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι του κάθε εργαζόμενου αν δεν είναι καλόβολος απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν «με τον καλύτερο τρόπο» και ο χαφιεδισμός θα ζει τα μεγαλεία του.

  Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ήταν πάντοτε άτεγκτο απέναντι σε κάθε φαινόμενο εξαγοράς και χρηματισμού υπαλλήλων στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Θεωρούσε και θεωρεί τέτοιους υπαλλήλους ως ξένο σώμα, ως ντροπή για τους εργαζόμενους και το ήθος τους. Τέτοια φαινόμενα δεν συνιστούν όμως απλά παραβατικές συμπεριφορές κάποιων υπαλλήλων (που επιζητούν να αποκτήσουν 1-2 «εξοχικά», όπως λέει ο Δήμαρχος), αλλά τροφοδοτούνται από τη συνολική κατεύθυνση που δίνουν οι κρατικοί μηχανισμοί ακουμπώντας  στο νομοθετικό πλαίσιο των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ που εφαρμόζουν οι Δημοτικές Αρχές,  για την πολύπλευρη στήριξη των επιχειρηματιών.

  Τη λύση στα ζητήματα της όποιας εξαχρείωσης και διαφθοράς στις Δημοτικές – Δημόσιες  Υπηρεσίες, δεν μπορούν να τη δώσουν οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί τους εκφραστές. Στη λογική της συνδιαλλαγής και του προσωπικού οφέλους – κέρδους, όσα μεγάλα λόγια κι αν ακούμε για το αντίθετο, η λύση μπορεί να έρθει  μόνο από τους εργαζόμενους – συναδέλφους παλεύοντας συλλογικά με εμπιστοσύνη μόνο στις δικές μας δυνάμεις», καταλήγει η ΔΑΣ.

  Πηγή : https://e-thessalia.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ