More

  Σάλος στην Κέρκυρα: Οι security του αεροδρομίου το έσκαγαν τα βράδια για να φυλάξουν άλλη εταιρεία!

  Μεγάλες «αναταράξεις» στο Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» έχουν προκαλέσει οι απίστευτες αποκαλύψεις για την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Οι σεκιούριτι το «έσκαγαν» από το αεροδρόμιο προκειμένου να φυλάξουν ιδιωτική μεγάλη επιχείρηση εμπορίας αναψυκτικών.

  Την καταγγελία έκανε η ίδια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας στα κεντρικά της ΥΠΑ στην Αθήνα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα στελέχη της αλλά και την ομολογία των ίδιων των στελεχών της εταιρείας Security.
  Το έγγραφο του αερολιμενάρχη στην ΥΠΑ

  Σύμφωνα με το πολυσέλιδο έγγραφο που απέστειλε ο αερολιμενάρχης Α. Γεωργούσης στην κεντρική διοίκηση της ΥΠΑ (το οποίο συνετάχθη από την προϊστάμενη του τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου), υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας «πιάστηκαν στα πράσα» από την προϊστάμενη του Γραφείου Ασφαλείας του αεροδρομίου να φεύγουν από τη βάρδια τους για να παράσχουν υπηρεσίες σε τρίτους.

  Όπως αναφέρει το corfupress, η εταιρεία είχε δώσει εντολή στα τρία άτομα που εργάζονταν στη βάρδια στον αερολιμένα, συμπεριλαμβανομένου και του συντονιστή βάρδιας, να εγκαταλείψουν τη θέση τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άλλο τους πελάτη, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι πληρώνονται για να προσφέρουν αποκλειστικές και συγκεκριμένες υπηρεσίες στο αεροδρόμιο.

  Το έκαναν για 20 μέρες κάθε μέρα!

  Όπως ομολόγησαν αργότερα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία security, το σκηνικό αυτό επαναλαμβανόταν καθημερινά σε κάθε βάρδια 4-5 φορές συνοδεία πάντα του συντονιστή της εν λόγω εταιρίας κ. Κ. και κατ΄ εντολή της προϊσταμένης τους κας Χ.

  Η έρευνα αποκάλυψε τα εξής στοιχεία:
  • από 1η Σεπτεμβρίου έως 19 Σεπτεμβρίου, το όχημα της εταιρείας seciruty εξήλθε 81 φορές με τρία άτομα ή και τέσσερα άτομα ορισμένες φορές.
  • Τη νύχτα, πραγματοποιούσαν δύο εξόδους, περίπου στη 1 και στις 4 τα ξημερώματα.
  • Το Σεπτέμβριο έγιναν συνολικά 181 απουσίες υπαλλήλων ασφαλείας και 81 απουσίες του οχήματος του αερολιμένα
  • Χρησιμοποιήθηκαν 29 υπάλληλοι κατ΄ επανάληψη οι οποίοι πληρώνονταν από την ΥΠΑ για να απασχολούνται αποκλειστικά για τη φύλαξη του αεροδρομίου
  • Η εταιρία αδιαφορώντας για την ασφάλεια του αερολιμένα, αποσπούσε από τη βάρδια του αεροδρομίου το ειδικά εκπαιδευμένο στη χρήση X-rays προσωπικό και τα οχήματα ασφαλείας για εσωτερικές περιπολίες 24ωρου βάσεως.

  Άφησαν να περάσουν χωρίς έλεγχο Λιθουανοί πιλότοι

  Σε άλλο σημείο του υπηρεσιακού εγγράφου της έρευνας, αποκαλύπτεται ότι οι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας security επέτρεψαν στις 24 Αυγούστου να περάσουν από τη βόρεια πύλη δύο Λιθουανοί πιλότοι οι οποίοι εισήλθαν και εξήλθαν στη χώρα χωρίς κανέναν από τους προβλεπόμενους ελέγχους!
  Αν και είχε εκδοθεί έκθεση παράβασης, τότε δεν είχε επιβληθεί πρόστιμο σε ένδειξη διάθεσης καλής συνεργασίας καθώς αφενός ήταν η πρώτη φορά, αφετέρου θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για λάθος λόγω απειρίας αλλά και για συνευθύνη στο προσωπικό του handling.

  «Για ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή» απαντά η εταιρεία

  Η εταιρεία, σε έγγραφό της προς την ΥΠΑ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ομολόγησε μεν τα περιστατικά ισχυριζόμενη ότι το έκανε… για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου. Ας σημειωθεί ότι η ιδιωτική εταιρία αναψυκτικών βρίσκεται σε απόσταση… πέντε χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.
  Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της ΥΠΑ: «Η εταιρία απαντώντας εμπρόθεσμα εντός 5 ημερών ομολόγησε ότι χρησιμοποιούσε προσωπικό και το όχημα ασφαλείας του Κ.Α.Κ.Κ. με την ευφάνταστη δικαιολογία ότι αυτή η δραστηριότητα αύξανε τάχα την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του αερολιμένα, ισχυρισμός που εκτός του ότι επιχειρεί να μειώσει τη νοημοσύνη μας δεν πείθει κανέναν. Η αστυνόμευση της περιοχής είναι ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι του προσωπικού του Κ.Α.Α.Κ.».

  Ο αερολιμενάρχης ζητά διακοπή της σύμβασης

  Ο επικεφαλής της εν λόγω εταιρίας στην Κέρκυρα ισχυρίστηκε ότι δεν γινόταν το ίδιο για καμία άλλη ιδιωτική εταιρία – πελάτη της, ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ΥΠΑ Κέρκυρας ζητούν να διεξαχθεί ευρεία διοικητική έρευνα με κατάθεση και των 29 εργαζομένων security του αεροδρομίου.
  Σύμφωνα με τις διατάξεις, το πρόστιμο που θα πρέπει να επιβληθεί στον ιδιώτη security είναι μεγάλο και ανέρχεται στα 495.500 ευρώ. Ωστόσο, ο Αερολιμενάρχης ζητά από την ηγεσία της ΥΠΑ να εξετάσει ακόμα και τη διακοπή της σύμβασης.
  Πηγή: iefimerida.gr  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ