Καλά στην υγεία του είναι ένας 58χρονος εργαζόμενος που λιποθύμησε πιθανότατα λόγω αναθυμιάσεων κατά τη διάρκεια εργασιών, το πρωί της Παρασκευής 26 Μάη, σε δεξαμενή πλοίου, σημαίας Marshall Islands στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος εργαζόταν μέσα σε τάγκι πλοίου (ανθρωποθυρίδα), όταν πιθανότατα λόγω αναθυμιάσεων λιποθύμησε. Συνάδελφός του άμεσα πρόλαβε και εξήλθε από τον χώρο, ενώ στη συνέχεια με φιάλη οξυγόνου βοήθησε τον εργαζόμενο που είχε λιποθυμήσει. Άνδρες της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι του ναυπηγείου απεγκλώβισαν τον εργαζόμενο, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια στο  Νοσοκομείο «Αττικόν»,

Στον χώρο του ναυπηγείου μετέβησαν άμεσα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι με αφορμή και το σημερινό γεγονός αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά το ζήτημα της εφαρμογής και τήρησης των μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς του κλάδου.

Σε ενημερωτικό tweet της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι «πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός άνδρα από δεξαμενή πλοίου σε ναυπηγείο στη νήσο Σαλαμίνα. Επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ