Ο ιδιοκτήτης της Twitter Inc., δημοσίευσε ένα αισιόδοξο μήνυμα στο Twitter λέγοντας ότι η εταιρεία ξεπέρασε το υψηλό όλων των εποχών σε χρήση αργά την Πέμπτη, μια μέρα που πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία

Μπορεί οι εργαζόμενοι στο Twitter να αποχωρούν σωρηδόν από την εταιρεία μετά το τελεσίγραφο του Ελον Μασκ ότι θα πρέπει να επιλέξουν, είτε να δεσμευτούν σε μια πολύ σκληρή εργασιακή κουλτούρα είτε να παραιτηθούν, ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης όμως… πανηγυρίζει για την αύξηση του αριθμού των χρηστών.

Ο ιδιοκτήτης της Twitter Inc., δημοσίευσε ένα αισιόδοξο μήνυμα στο Twitter λέγοντας ότι η εταιρεία ξεπέρασε το υψηλό όλων των εποχών σε χρήση αργά την Πέμπτη, μια μέρα που πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ρεκόρ, σύμφωνα με τον Μασκ, ο οποίος ανέφερε πως στις 11 Νοεμβρίου είχε τον υψηλότερο αριθμό καθημερινών ενεργών χρηστών του. 

O δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δημοσίευσε νωρίτερα ένα γράφημα που δείχνει τους αριθμούς των χρηστών να αυξάνονται από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας. Ο Μασκ εδώ και καιρό αμφισβητεί την ακρίβεια των εσωτερικών μετρήσεων του Twitter, λέγοντας ότι είναι αναξιόπιστες λόγω της υπερπληθώρας ψεύτικων ή bot λογαριασμών.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Twitter αποφάσισε να κλείσει απότομα τα γραφεία του, ενώ πολλοί υπάλληλοι αντέδρασαν αρνητικά στο τελεσίγραφο του Μασκ να παραμείνουν στην εταιρεία, σε ένα νέο «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον ή να φύγουν λαμβάνοντας αποζημίωση μισθών τριών μηνών.

Εν μέσω της μαζικής εξόδου, η εταιρεία έστειλε στους εργαζόμενους μήνυμα, ενημερώνοντάς τους ότι κλείνουν τα γραφεία και θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.


Παράλληλα, τους ζήτησε να αποφεύγουν να συζητούν εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού.

Αυτή την εβδομάδα ο Μασκ έδωσε στους εργαζόμενους του Twitter διορία έως την Πέμπτη να δεσμευτούν να εργάζονται πολλές ώρες και να γίνουν «εξαιρετικά hardcore» ή να αποχωρήσουν. Όποιος εργαζόμενος δεν απαντούσε θετικά έως την Πέμπτη, θα απολυόταν.

Νωρίτερα, η εταιρεία είχε ήδη απολύσει περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, το Twitter έχει κατακλυστεί από φωτογραφίες με ταφόπλακες και κηδείες, καθώς οι χρήστες μιλούν για το τέλος της πλατφόρμας. Μάλιστα, το #RIPTwitter είναι πρώτο trend στην Ελλάδα.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ