More

  Ψάχνουν να βρουν και να απολύσουν τους φύλακες του ΟΣΕ

  Ψάχνουν να βρουν και να απολύσουν τους φύλακες του ΟΣΕ

  Ραγδαίες εξελίξεις και την οργή της πολιτικής ηγεσίας έχει προκαλέσει στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών το γεγονός ότι το #Μανιτάρια_αλα_τρεν έγινε το νούμερο δύο hastag στο Twitter.

  Η αποκάλυψη για την έλλειψη συντήρησης και το γενικό μπάχαλο οδήγησαν τον υπουργό σε αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκ των έσω πληροφόρηση και πήγε στοχευμένα στον σταθμό και στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη!

  Γι’ αυτό επιχειρείται να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι εργαζόμενοι που δήθεν άφησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν ή και συνεργάστηκαν μαζί τους για να πραγματοποιηθεί η αυτοψία. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε εμμέσως και ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Παππάς όταν προειδοποίησε τον υπουργό μέσα στη Βουλή:

  «Τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα επιτρέψουμε. Μπορείτε να κατηγορήσετε εμένα και τον Χρήστο Γιαννούλη, αν θέλετε, που μπήκαμε και είδαμε ιδίοις όμμασι αυτήν την εγκατάλειψη, αλλά οι άλλες πρακτικές, νομίζω, περιττεύουν. Είναι εκ του περισσού. Μην τις δοκιμάσετε. Δεν θα δουλέψουν και όποιος επιμείνει θα πληρώσει τίμημα, διότι και αυτός που νομίζει ότι μπορεί να ασκεί τρομοκρατία μπορεί να βγει και στη σέντρα».

  Έσπασαν κλειδιά την ώρα της αυτοψίας

  Υπενθυμίζεται ότι η αφορμή για την αυτοψία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο εκτροχιασμός τρένων μέσα στον κεντρικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Ν. Παππά και τον Χρ. Γιαννούλη πήγε στον κεντρικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη εισερχόμενο από παράδρομο και ανοιχτή πύλη.

  Τα μέλη του κλιμακίου πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους και μετέβησαν με τα πόδια στις αποβάθρες στον κεντρικό σταθμό. Στη διαδρομή βρήκαν μια αμαξοστοιχία με επιβάτες έτοιμη να αναχωρήσει χωρίς να υπάρχει μηχανοδηγός στο βαγόνι ή άλλο μέτρο ασφαλείας -πρακτικά, αν κάποιος ήξερε να οδηγεί τρένο, ανέβαινε και έπαιρνε την αμαξοστοιχία!

  Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο όπου είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους και προχώρησαν στο Κέντρο Ελέγχου, που είναι ένα παλιό κτήριο μέσα από το οποίο ελέγχεται το πεπαλαιωμένο δίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που βρίσκονταν στο Κέντρο Ελέγχου έσπασαν δύο κλειδιά που αλλάζουν τις κατευθύνσεις των γραμμών! Οι βουλευτές αποχώρησαν ώστε να μπορέσει απερίσπαστο το έμπειρο προσωπικό να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν ήταν πρωτόγνωρη, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε εκτροχιαστεί συρμός.

  Τα μανιτάρια

  Από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης πήγαν στη Μενεμένη, όπου βρίσκονται το αμαξοστάσιο και οι «φυτείες» μανιταριών. Τα μανιτάρια βρέθηκαν κατά τύχη όταν οι βουλευτές ανέβηκαν σε βαγόνια που βρίσκονταν υπό πολύμηνη συντήρηση. Το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν γίνεται συντήρηση αποδεικνύεται από το ότι τα μανιτάρια φύτρωσαν σε δύο σημεία, ενώ ήταν και πάρα πολύ μεγάλα -άρα κανείς δεν είχε μπει στα βαγόνια για εργασίες!

  Το βαγόνι με τα μανιτάρια θα έκανε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Δράμα και περίμενε να επισκευαστεί. «Πόσο καιρό είχε να μπει άνθρωπος εκεί και να κοιτάξει εάν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει;  Ήταν στο μηχανοστάσιο έτοιμο για να μπει στα δρομολόγια. Γιατί; Επειδή υπάρχουν συνέχεια προβλήματα στους συρμούς» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

  Καθυστερήσεις και εκτροχιασμοί

  Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά προβλήματα εξαιτίας έλλειψης συντήρησης είναι καθημερινά. Την Τετάρτη ο προαστιακός είχε καθυστερήσεις μίας ώρας λόγω προβλήματος στο σύστημα με τα κλειδιά. Την ίδια μέρα το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Δράμα καθυστέρησε μιάμιση ώρα επειδή οι δύο από τους τρεις συρμούς δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν, ενώ καθυστέρηση μισής ώρας υπήρξε και την Τρίτη στο ίδιο δρομολόγιο.

  Στην Πάτρα στις 26 Οκτωβρίου υπήρξε περιστατικό εκτροχιασμού railbus στον προαστιακό κατά την είσοδό του στον σταθμό της πόλης λόγω έλλειψης συντήρησης της γραμμής.

  Την ίδια ώρα ο κεντρικός σταθμός Λαρίσης και σταθμοί του προαστιακού «παρουσιάζουν μία απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης, έως και παρακμής σε συγκεκριμένες περιπτώσεις» (athenstransport, 4 Νοεμβρίου).

  Κώστας Καραμανλής
  (INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ)

  «Εμαγκεψάμεν»

  Σε ύβρεις ασυνήθιστες για πολιτικό της καραμανλικής σχολής εκτρέπεται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μέσα στη Βουλή, και δη σε συνεδρίαση, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών είπε ότι η αντιπολίτευση ουσιαστικά είναι «του γιατρού» και αποκάλεσε υποτιμητικά «Νικολάκη» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε συγγνώμη ζήτησε ούτε ανακάλεσε ακόμη και την επόμενη ημέρα που μίλησε με τηλεδιάσκεψη (καθώς ασθένησε από κορωνοϊό).

  Το πρώτο επεισόδιο έγινε όταν ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών και ο υπουργός διέκοψε φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα.

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ποιος την πούλησε;

  Ν. Παππάς: Εσείς, από το πρώτο Μνημόνιο!

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Ναι, ναι…

  Θ. Μπούρας: Μη διακόπτετε, αφήστε τον ομιλητή. Κύριε Γιαννούλη, συνεχίστε!

  Ν. Παππάς: Λίγη σοβαρότητα!

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Τι μας λες; Χαλάρωσε λίγο, Νικολάκη!

  Θ. Μπούρας: Θα πάρετε τον λόγο όλοι και θα αιτιολογήσετε τις θέσεις σας.

  Ο Χρ. Γιαννούλης απάντησε στο «ύφος Καραμανλή»: «Η Βουλή, Κωστάκη, δεν είναι για τέτοιους τσαμπουκάδες. Εδώ δεν ήρθαμε για να απλώσουμε τα μέτρα του τσαμπουκά ή της ψευτομαγκιάς που έχει καθένας» και υπογράμμισε: «Όχι αυτά τα κουτσαβάκικα! Και δεν είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς για να σας δικαιολογεί».

  Στη συνέχεια ο Κ. Αχ. Καραμανλής επανήλθε λέγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καμιά φορά η άρνηση της πραγματικότητας έχει και ιατρικές αιτίες».

  Ο Ν. Παππάς τρεις φορές απαίτησε διά του προεδρείου να υπάρξει συγγνώμη, ανάκληση και διαγραφή από τα πρακτικά. «Έχει διαπράξει ένα ατόπημα, ένα αίσχος» τόνισε και πρόσθεσε:

  «Θα έλεγα ότι αναμένουμε τη συγγνώμη του, αλλά αυτό προϋποθέτει πολιτική γενναιότητα. Ζητούμε όμως κάποιος να του εξηγήσει ότι πρέπει να παρέμβει για να σβηστεί αυτό από τα πρακτικά. Εάν δεν το κάνει μέχρι το πέρας της συνεδρίασης, νομίζω ότι τον λόγο έχουν το προεδρείο της Βουλής και η Επιτροπή Δεοντολογίας. Και το λέω όσο πιο ήρεμα γίνεται. Δεν πρέπει να επιτρέπεται τέτοιο επίπεδο διαλόγου εδώ μέσα. Υπάρχει περιθώριο αντιπαράθεσης και σφοδρής σύγκρουσης, άλλα τέτοια προσβολή… Δεν ξέρω ποια ομάδα συμπολιτών μας και τι είχε στο μυαλό του όταν αποκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ‘άρρωστους’. Νομίζω θα δοθεί ένα περιθώριο να το θεωρήσουμε όλοι ένα απλό γλωσσικό ολίσθημα, να σβηστεί από τα πρακτικά και να πάμε παρακάτω».

  πηγή: www.avgi.gr

  ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ