More

  Προς επίλυση το αίτημα για παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών (Σωστικών κ.λπ) για 6 μήνες

  Προς επίλυση το αίτημα για παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών (Σωστικών κ.λπ) για 6 μήνες

  Πραγματοποιήθηκε στις 4/11/2021 και ώρα 10 π.μ παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ε.Ν με κεντρικό αίτημα την παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών Σωστικών – Πυροσβεστικών μέσων αλλά και την αναγκαία ενίσχυση στελέχωσης των υπηρεσιών των Ναυτικών Μητρώων και των σχολών Ασπροπύργου – Μηχανιώνας.

  Στην συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του ΥΕΝ (Διευθυντής Γραφείου Υπουργού και Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης), ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στην παρέμβασή του υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργού Ε.Ν, οι οποίοι, ενώ γνώριζαν το πρόβλημα, έως και σήμερα δεν πήραν το παραμικρό μέτρο ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με την δυσλειτουργία τόσο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όσο και με την δια ζώσης παρακολούθηση των τμημάτων.

  Η αδράνεια αυτή του ΥΕΝ και των υπηρεσιών στην αντιμετώπιση του προβλήματος δημιουργεί τον κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας για χιλιάδες Ναυτεργάτες στην Ακτοπλοΐα, στην ποντοπόρο Ναυτιλία και στην γραμμής της Αδριατικής.

  Η δυσλειτουργία αυτή σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής βούλησης έχει οδηγήσει σε μια γενικευμένη ανησυχία τους Ναυτεργάτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανοιχτά την απειλή απολύσεων από τα πλοία που είναι ναυτολογημένοι!

  Την ίδια στιγμή που οι δημόσιες σχολές υπολειτουργούν και έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (προσωπικό) οργιάζουν τα διάφορα κυκλώματα που έναντι αδράς αμοιβής σπρώχνουν Ναυτεργάτες σε ιδιωτικά Ναυτικά Κέντρα με αποτέλεσμα να γίνονται αντικείμενο αισχρής εκμετάλλευσης τόσο από τους ιδιοκτήτες των σχολών όσο και από δουλεμπορικά γραφεία που εμφανίζονται ως μεσάζοντες.

  Η ίδια και χειρότερη κατάσταση υπάρχει και στην υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των Ναυτεργατών να έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της.

  Η ΠΕΝΕΝ και άλλα Σωματεία είχαν επισημάνει το πρόβλημα εδώ και μήνες αλλά η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ δεν ίδρωσε το αυτί της.

  Στην απάντησή τους οι εκπρόσωποι του Υπουργού Ε.Ν δεσμεύτηκαν ότι θα εισηγηθούν την 6μηνη παράταση για τους Ναυτεργάτες της Ακτοπλοΐας, την επιτάχυνση σε όσους εργάζονται ή είναι σε αναμονή για μπάρκο στην ποντοπόρο Ναυτιλία.

  Ειδικότερα για τα ελληνικά πληρώματα που εργάζονται σε πλοία της Αδριατικής συνομολογήθηκε να ομαδοποιηθούν οι αιτήσεις τους και, αυτό σε συνεργασία με τα Ναυτεργατικά Σωματεία, με σειρά προτεραιότητας να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα ώστε να τους ανανεωθούν τα σχετικά πιστοποιητικά εντός του μήνα Νοέμβρη.  

  Επίσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, θα ενισχυθεί η υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων από αύριο με απόσπαση ανδρών του Λιμενικού Σώματος ώστε να οργανωθεί και να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι υποθέσεις που εκκρεμούν.

  Κλείνοντας πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κλάδος μας μέσα από τα καράβια ήταν ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε και είχε δυναμική παρουσία και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο ΥΕΝ πλαισιώνοντας το μπλοκ και το πανό που είχε η ΠΕΝΕΝ και με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι ακατάλυτοι δεσμοί της Διοίκησης της Ένωσής μας με τα μέλη της.

  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ