More

  ΠΟΕΕΤ: Ανακοινώθηκαν τα “δήθεν” νέα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν τους εργαζόμενους!

  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

  ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.
  ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
  ΑΦΑΝΤΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ .
  ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  Ανακοινώθηκαν τα “δήθεν” νέα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν τους εργαζόμενους!

  Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας, πως τίποτα ουσιαστικά δεν θα είχαμε που να μας αφορά.

  Πιο συγκεκριμένα:

  Οι συνάδελφοι μας εποχικά εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης (κυρίως στο επισιτισμό) ακόμα να πληρωθούν το έκτακτο βοήθημα για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο το οποίο έχει εξαγγελθεί, έχουν υπογραφθεί οι Υπουργικές Αποφάσεις και ακόμα το περιμένουμε. Να σημειωθεί πως η κατηγορία αυτή των εργαζομένων είναι χωρίς εισόδημα από τον Αύγουστο του 2020!!!
  Η Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων υπογράφθηκε, κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα που ορίζει ο νόμος και ακόμα περιμένουμε τις κινήσεις του Υπουργείου, ενώ ήδη οι εργοδότες κάνουν προτάσεις στο προσωπικό για αμοιβές των 650€ στα επίπεδα την Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Παράλληλα η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό έληξε τον Φεβρουάριο του 2021 χωρίς ουδέποτε η παρούσα κυβέρνηση να την κηρύξει υποχρεωτική.
  Οι απολύσεις στον κλάδο μας παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας καθώς οι εργοδότες επικαλούνται τις αναστολές σύμβασης της περασμένης σαιζόν. Μάταια ακόμα περιμένουμε την εγκύκλιο που δεσμεύτηκε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας που θα αποσαφηνίζει πως δεν θίγεται το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, την υποχρέωση των εργοδοτών να καταβάλουν το επίδομα αδείας και την άδεια, καθώς και να βγουν άκυρες οι απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα όπως έγινε στο πρώτο lockdown.

  Άφαντα τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές συμβάσεων του 2020! Ακόμα περιμένουμε να φανούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις αναστολές με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που είναι δικαιούχοι επιδομάτων, όπως αυτό της λοχείας να κινδυνεύουν να τα χάσουν. Όσες υποσχέσεις και καταληκτικές ημερομηνίες κι αν μας έδωσε το Υπουργείο έχουν μείνει στα λόγια!!!
  Δεν μας απαντά κανείς τι θα γίνει με τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο Επισιτισμού – Τουρισμού που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού Τουρισμού ο κλάδος θα ανοίξει 14 Μαΐου, πως θα επιβιώσουν μέχρι τον Ιούλιο που θα πάρουν τον πρώτο τους μισθό καθώς η πλειοψηφία θα επιστρέψει στην εργασία Ιούνιο;
  Που είναι λοιπόν η στήριξη των εργαζομένων;

  Η παράταση του επιδόματος ανεργίας γι αυτούς που έληξε η επιδότηση τον Μάρτιο για δύο μήνες είναι σταγόνα στον ωκεανό καθώς πολλοί λίγοι συνάδελφοι μας είναι δικαιούχοι της παράτασης αυτής.

  Για όλους αυτούς τους λόγους η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την έναρξη των κινητοποιήσεων στις 20/04/2021 με Πανελλαδικό Συλλαλητήριο και συγκεντρώσεις σε όλα τα Τουριστικά μέρη της χώρας, ενώ παράλληλα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και θα ζητήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μας την εξουσιοδότηση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στο Καλοκαίρι εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ 650€

  ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ