More

  Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο με ονόματα VIP που βρήκαν ΜΕΘ

  Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο με ονόματα VIP που βρήκαν ΜΕΘ

  Όπως προανήγγειλε ο πρόεδρός της Μιχ. Γιαννάκος, η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καταθέτει αναφορά – Προτείνει σχεδόν 50 μάρτυρες και ονοματίζει 10 περιπτώσεις επωνύμων που πήγαν (από μακριά) σε συγκεκριμένο νοσοκομείο.

  Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις «VIP ΜΕΘ» ανοίγει με την κατάθεση σήμερα αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αυτή τη φορά από την ΠΟΕΔΗΝ, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

  Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η κατάθεση αναφοράς στον Άρειο Πάγο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Γιαννάκο για διασπορά fake news σχετικά με τη δημόσια υγεία.

  Αλλά έγιναν και δύο εισαγγελικές παρεμβάσεις με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για επιλεκτική χρήση των ΜΕΘ προς εξυπηρέτηση επωνύμων.

  Ενδεικτικό πάντως του κλίματος, που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα, είναι και η ιδιαίτερη επισήμανση περί παρουσίας της ΟΕΝΓΕ, που έγινε στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ενόψει της κατάθεσης της αναφοράς.

  «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ παρουσία της ΟΕΝΓΕ θα καταθέσει την Τετάρτη 15/12/2021 στις 9.00πμ Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ» ανέφερε η ανακοίνωση. VIP MΕΘ

  Η παρουσία της ΟΕΝΓΕ

  Η παρουσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος θεωρείται ως έμμεση απάντηση στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Γιαννάκου στον ιατρικό κόσμο των δημοσίων νοσοκομείων.

  Μία από τις αντιδράσεις είχε έρθει από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Δεν υπάρχει γιατρός που να έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, ο οποίος κρατάει κρεβάτια για να μπει κάποιος ασθενής VIP. Μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν για μας κατηγορίες ασθενών. Είναι ντροπή, να σταματήσει αυτό άμεσα» είχε σημειώσει.

  Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο κ. Γιαννάκος επικαλείται στελέχη της ΟΕΝΓΕ προς επίρρωση των καταγγελιών του. «Το σύστημα οφείλει να διασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους. Από την στιγμή που δεν το πράττει, διαπράττει έγκλημα» είχε δηλώσει, προσθέτοντας: «Εμείς αυτό που είπαμε και το λέει και ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, κ. Παπανικολάου και η ΟΕΝΓΕ, είναι ότι κάθε ημέρα εμφανίζονται στο σύστημα πάνω από 40 κενά κρεβάτια, αλλά υπάρχουν 120 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που δεν τα καταλαμβάνουν και έχουμε ασθενείς που δεν είναι έτσι 2-3 ημέρες, δεν είναι «φωτογραφία της στιγμής» οι κενές κλίνες ΜΕΘ και δεν μπορεί να μένουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ για 10-15 ημέρες». 

  VIP ΜΕΘ: Οι επώνυμοι και οι μάρτυρες

  Στο επίκεντρο της αναφοράς της ΠΟΕΔΗΝ θα είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο, ότι δηλαδή ανεξαρτήτως εάν κρατούνται ή όχι κάποιες ΜΕΘ, παραμένει η εικόνα να υπάρχουν κενές μονάδες ενώ κόσμος είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

  Πληροφορίες ανέφεραν πως θα περιγράφονται και ονομαστικά περιστατικά – τουλάχιστον 10 – με επώνυμους ασθενείς, οι οποίοι βάσει των καταγγελιών βρήκαν πολύ σύντομα ΜΕΘ σε συγκεκριμένο νοσοκομείο της Αθήνας (υποδεικνύοντας τον Ευαγγελισμό), παρ’ ότι προέρχονταν από μακρινές περιοχές.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την αναφορά θα προταθούν περίπου 50 μάρτυρες. Όπως εξάλλου είχε αναφέρει ο κ. Γιαννάκος «όλοι οι γιατροί, οι μάχιμοι γιατροί, είναι με το μέρος της ΠΟΕΔΗΝ και θα έρθουν να καταθέσουν στον Εισαγγελέα».

  VIP ΜΕΘ: Οι εισαγγελικές έρευνες

  Στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προχώρησε ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί «VIP ΜΕΘ».

  Η παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ήταν άμεση και με παραγγελία της διέταξε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, η οποία τοποθετείται στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. VIP ΜΕΘ

  Στην υπάρχουσα ανοιχτή δικογραφία εντάσσονται προς διερεύνηση και οι πρόσφατες καταγγελίες Γιαννάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

  Από την πλευρά του και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα αυτών των ισχυρισμών, στο σκέλος που αφορούν τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης.

  VIP ΜΕΘ: Η αναφορά Πλεύρη

  Σφοδρή υπήρξε από την πρώτη στιγμή η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος χαρακτήρισε ψεύδη τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό «το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές. VIP ΜΕΘ

  Στην αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο ο υπουργός επισημαίνει ότι «ο κ. Γιαννάκος με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προέβη στην ψευδέστατη και άκρως συκοφαντική καταγγελία σε βάρος ατόμων που φυσικά δεν κατονόμασε ότι δήθεν διατηρούνται με επιλογή πολιτικών προϊσταμένων κενές κλίνες ΜΕΘ για να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εισαχθούν σε αυτές επιλεκτικά περιστατικά που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον και γι’ αυτό δεν διατίθενται σε ασθενείς».

  Στο πλαίσιο αυτό ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να πράξετε όσα ο νόμος ορίζει λαμβάνοντας υπόψη ότι ψευδέστατες και συκοφαντικές αναφορές που προσβάλλουν την τιμή και υπόληψη ιατρών και νοσηλευτών που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας, συνιστούν άκρως προκλητική, αντικοινωνική και ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

  Πηγή : www.dikastiko.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ