More

  ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Πιερρακάκη: Σπαταλάει εκατομμύρια για αναθέσεις αλλά ούτε ευρώ για τους εργαζόμενους

  Το θέμα που ανέδειξε η aftodioikisi.gr με αρνητικό πρωταγωνιστή τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυρ. Πιερρακάκη, φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

  Υπενθυμίζεται ότι όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, με εγκύκλιο του που υπογράφει ο κ. Πιερρακάκης, το υπουργείο τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν τα προσωπικά κινητά τους προκειμένου να γίνει η επαλήθευση των στοιχείων των πολιτών.

  Για το λόγο αυτό μετά την aftodioikisi.gr, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός, και καταγγέλλει ότι “την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «αρνείται» να παρέχει τον κατάλληλο απαιτούμενο εξοπλισμό για την διευκόλυνση των πολιτών και την εφαρμογή του «ψηφιακού πορτοφολιού», προχωρά σε διαγωνισμό ύψους 36.270.000 ευρώ για να αναθέσει σε ιδιώτες των «παροχή υπηρεσιών» ενημέρωσης και υποστήριξης των πολιτών σε επιλεγμένα Κ.Ε.Π. της χώρας για την εξοικείωσή τους με τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr με κατάλληλο εργατικό δυναμικό.”

  Πακτωλός  χρημάτων για αναθέσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα για… «παροχή υπηρεσιών» αλλά ούτε ένα ευρώ για τον ελάχιστο ηλεκτρονικό εξοπλισμό των Κ.Ε.Π. και των λοιπών Δημοτικών υπηρεσιών που θα συμβάλλει στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη, προσθέτει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Ως Ομοσπονδία (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) τασσόμαστε υπέρ της χρήσης των νέων τεχνολογιών, ως στόχο την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών για την διευκόλυνση του έργου που καλούνται ελάχιστοι υπάλληλοι με πενιχρά μέσα να παρέχουν.

  Δεν είναι όμως αποδεκτό, η κυβέρνηση να λειτουργεί ως «τσάμπα μάγκας» θεωρώντας πως οι κυβερνητικές εξαγγελίες θα εφαρμοστούν επιβάλλοντας στους εργαζόμενους να λειτουργούν ως «χορηγοί», προκειμένου να καλυφθεί η διοικητική και οργανωτική της ανεπάρκεια.

  Συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου 2022, με την υπ΄ αριθμ.: 4090/2022 Εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα: «Οδηγίες για τη διαδικασία ταυτοποίησης φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 80 του Ν.4954/2022 (Α΄136)», την οποία υπογράφει ο ίδιος ο Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, δίνονται οδηγίες σχετικά με την διαδικασία ταυτοποίησης φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής: gov.gr wallet.

  Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, η διαδικασία ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων, περνά μέσα από την χρήση των προσωπικών τηλεφωνικών συσκευών των υπαλλήλων των Κ.Ε.Π., κατά κύριο λόγο, αλλά και όσων Δημοτικών υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών είναι επιφορτισμένοι με τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

  Η υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών προϋποθέτουν οργάνωση των υπηρεσιών και παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού. Κάτι που ούτως ή άλλως προβλέπει και η υφιστάμενη Νομοθεσία. Το κράτος οφείλει ως εργοδότης να παρέχει τα απαιτούμενα μέσα στο προσωπικό του για την επίτευξη των στόχων, των σκοπών και των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους πολίτες.

  Αντί αυτού, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «αρνείται» να παρέχει τον κατάλληλο απαιτούμενο εξοπλισμό για την διευκόλυνση των πολιτών και την εφαρμογή του «ψηφιακού πορτοφολιού», προχωρά σε διαγωνισμό ύψους 36.270.000 ευρώ για να αναθέσει σε ιδιώτες των «παροχή υπηρεσιών» ενημέρωσης και υποστήριξης των πολιτών σε επιλεγμένα Κ.Ε.Π. της χώρας για την εξοικείωσή τους με τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr με κατάλληλο εργατικό δυναμικό!!!

  Πακτωλός  χρημάτων για αναθέσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα για… «παροχή υπηρεσιών» αλλά ούτε ένα ευρώ για τον ελάχιστο ηλεκτρονικό εξοπλισμό των Κ.Ε.Π. και των λοιπών Δημοτικών υπηρεσιών που θα συμβάλλει στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη.

  Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

  1. Καλεί το σύνολο των εργαζομένων των Κ.Ε.Π. αλλά και των λοιπών Δημοτικών υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον ταυτοποίησης φυσικών προσώπων, μην κάνουν χρήση των προσωπικών τους κινητών τηλεφώνων ή συσκευών για την διεκπεραίωση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

  Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες «στον έλεγχο της ταυτότητας ή στην τακτοποίηση των φυσικών προσώπων με χρήση Δ.Α.Τ. ή άδειας οδήγησης σε φυσική μορφή…» όπως άλλωστε και η επίμαχη Εγκύκλιος στην προτελευταία παρ.8 προβλέπει.

  1. Καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη Εγκύκλιο και να προχωρήσει στην προμήθεια και παροχή του κατάλληλου και απαιτούμενου ηλεκτρονικού εξοπλισμού τόσο στα Κ.Ε.Π. που φέρουν τον κύριο όγκο ελέγχου ταυτοπροσωπίας όσο και στις λοιπές Δημοτικές υπηρεσίες, για την εφαρμογή του «ψηφιακού πορτοφολιού».
  2. Καταγγέλλει την κυβέρνηση που σκορπά εκατομμύρια ευρώ για αναθέσεις σε ιδιώτες για την πρόσληψη ιδιωτικών υπαλλήλων αντί να ικανοποιήσει το αυτονόητο αίτημα για κάλυψη των τεράστιων κενών σε ανθρώπινο δυναμικό που «στοιχειώνουν» τόσο τα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας όσο και τις λοιπές Δημοτικές υπηρεσίες.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει υποστηρικτής του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βάση της ουσιαστικής οργάνωσης και ενίσχυσης των υπηρεσιών με πόρους,  εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

  Λύσεις του «ποδαριού» επιτυγχάνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και επιφέρουν συγκρούσεις μεταξύ υπαλλήλων και Δημοτών, οδηγώντας στην περαιτέρω απαξίωση του Δημόσιου Τομέα και των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού το τελικό αποτέλεσμα θα φέρει επιπλέον τραγικές καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Νεκρός οικοδόμος – Έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος

  Δεν έχουν τέλος οι νεκροί εργαζόμενοι που γίνονται «θυσία» στο βωμό του κέρδους.Ένας οικοδόμος 37 χρονών σκοτώθηκε, εν...

  Τραυματίστηκε εργαζόμενη στην καθαριότητα Καλαμαριάς (Βίντεο)

  Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα με μία υπάλληλο Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς.Σύμφωνα...

  Νέο εργατικό ατύχημα στην Ελευσίνα

  Ένας ναυτικός (δόκιμος μηχανής) μέλος του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «AQUA BLUE» τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως...

  Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων του δήμου Κερατσινίου

  Μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.Τα πανό και οι...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Νεκρός οικοδόμος – Έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος

  Δεν έχουν τέλος οι νεκροί εργαζόμενοι που γίνονται «θυσία» στο βωμό του κέρδους.Ένας οικοδόμος 37 χρονών σκοτώθηκε, εν ώρα εργασίας  στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, έπεσε από μεγάλο...

  Τραυματίστηκε εργαζόμενη στην καθαριότητα Καλαμαριάς (Βίντεο)

  Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα με μία υπάλληλο Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς.Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενη στην Καθαριότητα του Δήμου...

  Νέο εργατικό ατύχημα στην Ελευσίνα

  Ένας ναυτικός (δόκιμος μηχανής) μέλος του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «AQUA BLUE» τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ναυπηγείων Ελευσίνας, από...