Δεν πήρε απόφαση για απεργία η ΓΣΕΕ για το έγκλημα στα Τέμπη με αστεία προσχήματα, όταν η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων πήραν απόφαση για απεργία και καλούν σε απεργιακό ξεσηκωμό την Τετάρτη!!!

Ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα των δεκάδων νεκρών από το έγκλημα στα Τέμπη με την σύγκρουση τρένων και ενώ έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες καταδικάζοντας την ανείπωτη τραγωδία απότοκη της δολοφονικής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο πλαίσιο της ΕΕ, καλώντας σε συθέμελο απεργιακό ξεσηκωμό την Τετάρτη 8 Μάρτη και η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της και αποφεύγοντας όπως “ο διάβολος το λιβάνι” την εξαγγελία απεργίας, εντελώς προσχηματικά, αναφέρει ότι, «μεθαύριο 9 Μάρτη είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι “καλοθελητές” κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία».

Μάλιστα συνεχίζοντας το ρεσιτάλ προκλητικότητας η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι, «τα Συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις».

Εκλογικές και «κομματικές σκοπιμότητες», «αντιπαραθέσεις» και «συνδικαλιστική υποκρισία» λοιπόν κατά την ΓΣΕΕ η καταδίκη του εγκλήματος, η αποκάλυψη των ενόχων που είναι οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί υπηρέτες ενός συστήματος που όλα τα θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, στη λογική «κόστος – όφελος». «Συνδικαλιστική υποκρισία» η άμεση, αποφασιστική απάντηση και οργάνωση των αγώνων για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα προστασίας και ασφάλειας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών. 

Με την στάση της η ΓΣΕΕ αποδεικνύει περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι «βάζει πλάτη», «ρίχνει νερό στον μύλο» των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που έχουν ευθύνες για το έγκλημα!

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ