Στάση εργασίας και συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή γίνεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, ενάντια στους εκβιασμούς της COSCO στα συνδικάτα ώστε να αποδεχτούν την συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής.

Όπως αναφέρουν, διώχνουν πλοία προς επισκευή με την απειλή ότι, αν δεν δεχθούν την μετατροπή του Μώλου της ΔΕΗ σε car terminal, δεν θα ξαναδέσει πλοίο. Στην απειλή της ανεργίας απαντάμε μαζικά – δυναμικά, διαμηνύουν τα συνδικάτα. 

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Κλαδικού Συνδικάτου και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου, ο οποίος σημείωσε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά. Κατήγγειλε ότι με τον εκβιασμό της αποδοχής της μετατροπής του Μώλου της ΔΕΗ σε car terminal, ουσιαστικά επιχειρείται η συρρίκνωση της Ν/Ζώνης κατά 30 με 40%. Μάλιστα, συνέχισε, για να ενισχυθεί ο εκβιασμός από την Cosco, είτε πλοία που είναι προς επισκευή παραμένουν στη ράδα, είτε τα διώχνουν σε άλλες χώρες, π.χ. Τουρκία.

Στη συνέχεια, ο Σ. Πουλικόγιαννης στάθηκε στην προσπάθεια έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού τη Δευτέρα, στου Ζωγράφου και στη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε. Κάλεσε τους μεταλλεργάτες σε επαγρύπνηση και σε συσπείρωση στο συνδικάτο προκειμένου κανένα σπίτι να μην το αρπάξουν τα «κοράκια».

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη θα γίνει νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως την λήξη των εργασιών και συγκέντρωση στον Μώλο της ΔΕΗ.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ