Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε στο μηχανοστάσιο του M/T «MARAN HELEN» της ναυτιλιακής εταιρείας MARAN TANKERS, ο Α’ Μηχανικός ΗΚ, 38 ετών και ενώ το πλοίο έπλεε 15 ν.μ. νοτιοανατολικά της Λήμνου. Διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου και απαιτεί την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ σημειώνει: «Τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στον κλάδο των ναυτεργατών, επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Αναδεικνύεται διαρκώς η παντελής έλλειψη της πρόληψης και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών, με ευθύνη του κράτους, που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Διαχρονικά τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, έχουν αναδείξει την αναγκαιότητα για τη λειτουργία του εγκαταλελειμμένου από το 1978 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού στα Μελίσσια και τη διαμόρφωσή του σε Πανεπιστημιακή κλινική, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών όλων των εργασιακών κλάδων, που δεν υπάρχει στην χώρα μας».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ