More

  Ουδέν νεώτερον για τους 22 του «Angelic Power»

  Δραματική μαρτυρία για την κατάσταση που βιώνουν εδώ και 8 μήνες οι εγκλωβισμένοι του πλοίου ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, από τον β’ μηχανικό στον τηλεοπτικό σταθμό «Open»: «Πληρώνουμε εμείς τις διαφορές της διαχειρίστριας και της πλοιοκτήτριας εταιρείας» ● Στη Βουλή το θέμα και από το ΚΚΕ.


  Σε απόγνωση βρίσκονται οι 21 εγκλωβισμένοι ναυτικοί και ο ένας τεχνικός μέσα στο φορτηγό πλοίο με ελληνική σημαία «Angelic Power», ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, καθώς μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε καμία πρόοδος για να λυθεί η ιδιότυπη «ομηρία» τους και να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Την κατάσταση που βιώνουν περιέγραψε χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» ο β΄ μηχανικός Παναγιώτης Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο πλοίο από τον Ιούλιο του 2020, όταν αυτό έφτασε στην Κίνα προκειμένου να ξεφορτώσει κάρβουνο.

  Οπως εξήγησε, από τότε προέκυψε πρόβλημα καθώς δεν μπορούσαν να ξεφορτώσουν, χωρίς όμως ποτέ να μάθουν τον λόγο της καθυστέρησης, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας, στους οποίους απευθύνονταν, τους έλεγαν συνεχώς «Περιμένετε, σε λίγες μέρες ξεφορτώνετε». Πέρασαν τελικά 6 ολόκληροι μήνες, κατάφεραν να ξεφορτώσουν τον Ιανουάριο του 2021 και τότε αναπτερώθηκαν οι ελπίδες τους, καθώς πίστεψαν ότι τελείωσαν τα βάσανά τους. Ωστόσο διαψεύστηκαν, αφού ξεκίνησε για τους 22 «ομήρους», ανάμεσά τους 9 Ελληνες, ένας νέος Γολγοθάς και από τις 27/1 βγήκαν ξανά σε αγκυροβόλιο.

  «Ούτε στη σκάλα»
  Ο Π. Μπακογιάννης ανέφερε ότι όλους αυτούς τους μήνες παραμένουν μέσα στο πλοίο, «ούτε μέχρι τη σκάλα δεν έχουμε κατεβεί» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να έχουν απολύτως καμία ενημέρωση από την εταιρεία. Από τον Ιανουάριο σταμάτησαν να πληρώνονται, ενώ υποστήριξε ότι όλο αυτό συμβαίνει, καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχουν οικονομικές διαφορές, με αποτέλεσμα «να την πληρώνουμε εμείς, οι μικροί».

  Είπε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 5 άτομα, τα οποία σύμφωνα με τον «Ερυθρό Σταυρό» χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τεχνικό Αθανάσιο Χέλιο, η σύζυγος του οποίου Παναγιώτα Χέλιου έχει μιλήσει και στην «Εφ.Συν», λέγοντας ότι ο άνθρωπος μπήκε στο πλοίο για λίγες μέρες να επιδιορθώσει μια βλάβη τον Ιούλιο του 2020 και από τότε εγκλωβίστηκε. Στην πορεία πέρασε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς δημιουργήθηκε μια πληγή στην πλάτη του, τώρα είναι καλύτερα, ωστόσο χρειάζεται άμεσα επέμβαση.

  Το θέμα ξανάρθε στη Βουλή με ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου, τονίζοντας ότι το πλήρωμα του «Angelic Power» της εταιρείας «Panthalassa Maritime Corp.» είναι εγκλωβισμένο, παρατημένο, στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Guisan στην Κίνα, αντιμετωπίζοντας πολλά και οξυμένα προβλήματα με τη διαχειρίστρια εταιρεία να τηρεί «σιγή ασυρμάτου» και να »αδιαφορεί εγκληματικά για τον επαναπατρισμό τους». Το ΚΚΕ ζητάει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στις κινέζικες αρχές και στη ναυτιλιακή εταιρεία και σημειώνει ότι η υγεία και η ζωή των μελών του πληρώματος είναι σε κίνδυνο και οι ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας είναι μεγάλες.

  ΠΗΓΗ

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ