More

  «Όσοι δεν είναι ασθενείς covid ας πεθάνουν»

  «Από τους ασθενείς που είχαν εισαχθεί σε εμάς, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, επειγόντως στην χθεσινή εφημερία, δεν μπόρεσε να χειρουργηθεί κανένας γιατί οι συνάδελφοι αναισθησιολόγοι, ήταν απασχολημένοι στις διασωληνώσεις ασθενών covid» λέει στο tvxs.gr o γιατρός και ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου, σκιαγραφόντας με αυτά τα λόγια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι no covid ασθενείς, όπως αποκαλούνται από τους γιατρούς.

  Την ώρα που μιλούσαμε, έφτασε στο ακουστικό μου η σπαρακτική φωνή μίας μητέρας που εκλιπαρούσε τους γιατρούς να σώσουν τον 40χρονο γιο τους που νοσηλεύτηκε με εγκεφαλικό. Θα μπαίνουν και τέτοια περιστατικά σε αναμονή αναρωτήθηκα.

  «Κάνουμε τα πάντα ως προσωπικό αλλά δυστυχώς θα μπαίνουν σε αναμονή και πολύ σοβαρές περιπτώσεις, εννοείται και τα εγκεφαλικά. Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απλό: Θάνατοι από άλλες ασθένειες δεν μας ενδιαφέρουν, εφόσον δεν θα μπουν στους τίτλους των ειδήσεων» λέει ο γιατρός.

  Ασθενής: Κινδυνεύω γιατί η μόνη λύση που μου δίνουν είναι να πάω σε ιδιωτική κλινική και δεν μπορώ

  Την ίδια ώρα ασθενής, περιγράφει τον γολγοθά τους  στο tvxs.gr. «Διαγνώστηκα πριν μερικούς μήνες με οξεία αυχενική μυελοπάθεια. Είμαι ήδη αρκετό καιρό σε αναμονή για το χειρουργείο και ήλπιζα να χειρουργηθώ στα μέσα Μαρτίου καθώς πλέον μου πέφτουν ποτήρια  πλέον από τα χέρια. Σύμφωνα με αυτά που ακούω, το χειρουργείο μου είναι πιθανόν να αναβληθεί πάλι λόγω της προτεραιότητας στους ασθενείς με covid» λέει ο Κώστας Λ.

  Η αδερφή του μιλώντας στο tvxs.gr προσθέτει: «Με δυσκολία ανεβαίνει τις σκάλες, επιδεινώνεται καθημερινά η υγεία του και η μόνη λύση είναι το χειρουργείο. Στην δική μας περίπτωση, μόνο σε δημόσιο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουμε σε ιδιωτικό. Τι θα γίνει αν σε λίγο δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί καθόλου εφόσον δεν έχουμε δυνατότητα να τον προσλάβουμε οικιακή βοηθό; Τι θα γίνει αν επιδεινωθεί τόσο, που θα είναι δύσκολο να σωθεί και με χειρουργείο;».

  «Παρακολουθώ τις ειδήσεις. η μόνη λύση που μου αφήνουν είναι να πάω σε ιδιωτική κλινική αν θέλω να σωθώ. Τι θα κάνουμε όσοι δεν το αντέχουμε;» αναρωτιέται ο Κ.Λ.

  «Ο Κικίλιας ανακοίνωσε επικίνδυνα πράγματα»

  Αξιωματούχοι της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι στον πάγο μπαίνουν τα χειρουργεία που αφορούν σε ελαφριές περιπτώσεις. «Έστειλε ο Κοντοζαμάνης οδηγία σύμφωνα με την οποία πρέπει να κάνουμε 80% μείωση αναγκαστική στα χειρουργεία σε όλα τα νοσοκομεία. Το 80% των χειρουργείων πιστεύετε ότι δεν περιλαμβάνει σοβαρές περιπτώσεις και μάλιστα πολλές;» λέει ο Π. Παπανικολάου και προσθέτει πως: «Σε αυτό το ποσοστό συμπεριλαμβάνονται τα πάντα. Καρδιοχειρουργικά ορθοπεδικά ουρολογικά…. περιστατικά διαφόρων παθήσεων. Αναστέλλονται επ αόριστον!»

  Ο γιατρός λέει στο tvxs.gr ότι ο κος Κικίλιας ανακοίνωσε «επικίνδυνα πράγματα»:

  «Είπε ότι ότι θα αναπτυχθούν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ασκληπιείο. Όμως έχει ήδη 12 και είναι όλες covid. Δεν ξέρω αν κατάλαβε τι είπε, αλλά φωτογραφίζει την μονάδα εμφραγμάτων! Θα μείνουν τα Νότια Προάστια χωρίς ΜΕΘ για τους καρδιοπαθείς! Αναστέλλουν τη λειτουργία του καρδιοχειρουργικού του Ευαγγελισμού, μετατρέπουν το Σισμανόγλειο σε covid νοσοκομείο, άρα μένουν χωρίς Γενικό Νοσοκομείο τα Βόρεια Προάστια, μετατρέπουν το Τζάνειο σε covid νοσοκομείο και αναστέλλεται η λειτουργία της νευρολογικής και παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι εφημερεύουν για περιστατικά covid. Αρα πως θα εξυπηρετούνται πχ τα εγκεφαλικά που με ρωτήσατε προηγουμένως, αν τιγκάρουν μάλιστα κι όλες οι ΜΕΘ;».

  Σκανδαλώδης η στάση της κυβέρνησης υπέρ των ιδιωτικών νοσοκομείων

  Ο υπ. Υγείας δήλωσε προχθές ότι  οι λειτουργούσες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) CoViD στην Αττική,  είναι 312. «Ο αριθμός κλινών ΜΕΘ  στο λεκανοπέδιο είναι συνολικά 459. Αν βαφτίζουν τις κλίνες γενικών ΜΕΘ σε covid,  δεν αβγατίζουν τον αριθμό» απαντά ο Π. Παπανικολάου και προσθέτει: «Είπε κι άλλα ο Κικίλιας. Ότι στο Σισμανόγλειο, θα κάνουν ΜΕΘ τις χειρουργικές αίθουσες με αναισθησιολογικούς αναπνευστήρες. Δεν γίνεται αυτό και το ξέρουμε οι γιατροί.

  Υπάρχουν 200 ΜΕΘ στα ιδιωτικά που δεν τις ακουμπούν. Έχουν βοηθήσει μόνο σε λίγους ασθενείς no covid. Χρειάζεται επείγοντος άνευ όρων επίταξη για covid και μη covid περιστατικά.  Δεκατρείς μήνες βλέπουμε το σκάνδαλο αυτό, να βάζει το κράτος πλάτη στις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες δεν έχουν νοσηλεύσει ούτε έναν ασθενή covid. Την ώρα που οι τίτλοι των γιατρών τους μάλιστα λένε ότι είναι πιο ειδικοί εκείνοι από εμάς σε τέτοια θέματα. Είναι τεράστιο σκάνδαλο στην πλάτη, όχι μόνο του προσωπικού του ΕΣΥ που έχει γονατίσει, αλλά όλης της κοινωνίας». 

  Πηγή : https://tvxs.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ