Αιχμές από την ΠΟΥΕΦ με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την καταβολή επιδόματος 600 ευρώ, στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού 600 ευρώ.
«Η μη αναφορά στο προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς είναι άδικη και απογοητευτική» τονίζει, επισημαίνοντας πως «είναι εκ των ων ουκ άνευ η καταβολή του επιδόματος να επεκταθεί στα 1600 στελέχη της Υπηρεσίας μας».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΥΕΦ «η πρώτη απόφαση της Κυβέρνησης σας το 2019 ήταν η υπαγωγή των σωφρονιστικών καταστημάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η απόφαση αυτή δημιούργησε προσδοκίες για την θεσμική και ουσιαστική θωράκιση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης , της ένοπλης και ένστολης Υπηρεσίας που φρουρεί και μεταγάγει το σύνολο των κρατουμένων».

 Η επιστολή στον πρωθυπουργό

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τις αρμόδιες αρχές η Ομοσπονδία αναφέρει:

* Οι Εξωτερικοί Φρουροί κατά την διάρκεια της πανδημίας εκτέλεσαν και συνεχίζουν εκατοντάδες μεταγωγές και φρουρήσεις ασθενών κρατουμένων covid-19. Μάλιστα ασθένησαν δεκάδες συνάδελφοι μας κατά την άσκηση του καθήκοντος και δυστυχώς κάποιοι εξ αυτών έχασαν την ζωή τους.

* Το μεταναστατευτικό έχει αυξήσει κατά 20% τον αριθμό των κρατουμένων, ένα ποσοστό που συνεχώς θα αυξάνεται και θα απασχολεί τα σωφρονιστικά καταστήματα και τα στελέχη μας για αρκετά χρόνια ακόμα λόγω των ποινών που επιφέρουν τα σχετικά αδικήματα.

* Λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας μας (υπηρετούμε μόλις 1600 Φρουροί), εργαζόμαστε υπερωριακά, με τα οφειλόμενα ρεπό να αυξάνονται και οι συνάδελφοι μας να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικούν όσα δικαιούνται.

* Η Υπηρεσία μας διοικείται από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα λάβουν το σχετικό επίδομα ενώ παραδόξως οι συνάδελφοί μας που εκτελούν το έργο των μεταγωγών και των φυλάξεων κρατουμένων, όχι.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ