Είναι φανερό πως ο υπουργός Εργασίας(!) επιχειρεί να μεταθέσει τη δική του ανικανότητα για έγκαιρη απονομή των συντάξεων στους εργαζομένους.

Είναι φανερό ότι αφού κατασυκοφάντησε τους συναδέλφους στον ΕΦΚΑ και πυροδότησε τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιχειρεί τώρα να αποδείξει ότι είναι υπέρ των συνταξιούχων.

Όχι, κύριε yπουργέ! Για την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Αποκλειστική ευθύνη έχετε εσείς και οι πολιτικές που εφαρμόζετε.

Ευθύνη για την υποστελέχωση, όταν απολύσατε χιλιάδες πτυχιούχους νέους, ευθύνη για την έλλειψη μηχανογράφησης, ευθύνη για τη γραφειοκρατία και τις συνθήκες εργασίας.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους  συναδέλφους  του ΕΦΚΑ.

Ο ΕΦΚΑ και η παρέμβαση του yπουργού δεν είναι η μοναδική περίπτωση στο δημόσιο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έκοψε τις άδειες την περίοδο των Χριστουγέννων και ότι εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα επικρέμεται η απειλή για περικοπή αδειών αν δεν…

Οι εργαζόμενοι έχουν υπόλοιπα αδειών από το 2019 και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει βασικές αρχές και δικαιώματα των εργαζομένων

Όχι, κύριε Διοικητά! Οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις άδειές τους γιατί έτσι προβλέπεται, γιατί έχουν δικαίωμα να κάνουν γιορτές με τις οικογένειές τους και να πάρουν μια ανάσα.

Οι απειλές που μεταφέρονται προς τα κάτω, προκειμένου οι συνάδελφοι να εργάζονται νυχθημερόν, δεν αποτελούν καλό οιωνό. Οι εργαζόμενοι έχουν υπόλοιπα αδειών από το 2019 και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει βασικές αρχές και δικαιώματα των εργαζομένων.

Σας χαρίζουμε την εθιμική άδεια που δεν δώσατε στους εργαζομένους, αλλά δε σας χαρίζουμε την αξιοπρέπειά μας.

Γιώργος Μακράκης

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ