More

  Οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια… Απαντούν στην ανακοίνωση της Energean, το σωματείο καλεί τα μέλη του να αρνηθούν την συμφωνία

  Με ανακοίνωση του σωματείου τους, ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ, οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια  απαντάνε στην ανακοίνωση της Energean για το «πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης με μεγάλο σχέδιο εθελουσίας εξόδου για τη σωτηρία του Πρίνου», επισημαίνοντας – κατά πρώτον – ότι ήταν λάθος η εταιρία να προσπεράσει το σωματείο και να στείλει προσωπικά email σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.

  Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας κάθε εργαζόμενος έλαβε στο προσωπικό του email την πρόταση της εταιρίας με το οποίο του ζητάει  να επιλέξει ανάμεσα στην απόλυση και την εθελούσια έξοδο,  με ένα μπόνους – στην δεύτερη επιλογή – που κλιμακώνεται ανάλογα με την προϋπηρεσία του καθενός και τον μισθό του, με ποσά μεγαλύτερα από αυτά που προβλέπονται για την καταγγελία της σύμβασης.

  Στην ανακοίνωσή του το σωματείο επισημαίνει ότι «Στα πλαίσια της συμφωνίας του Μαρτίου 2020, τον χρόνο που πέρασε κάναμε υπομονή στις ανακρίβειες που ακουγόταν συχνά, από στελέχη και διαρροές της εταιρείας, πάντα προσπαθώντας να βοηθήσουμε στα όποια προβλήματα μας παρουσιαζόταν, πιστεύοντας ότι συμβάλουμε στην εξασφάλιση του σχεδίου βοήθειας από το ελληνικό δημόσιο με την μορφή δανείου και κατ’ επέκταση στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του «Έψιλον», που για εμάς εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα. Με τη έγκριση της βοήθειας από την Ε. Ε. πέσαν οι μάσκες και η εταιρεία προχωρά πλέον μόνη της να υλοποιήσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Πρίνου»

  Και στην συνέχεια ανεβαίνουν οι τόνοι σημειώνοντας ότι «Η καταστροφική αυτή ενέργεια είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και δείχνει ξεκάθαρα τις πραγματικές προθέσεις των διοικούντων της.

  Για εμάς το Πρόγραμμα ΓΑΛΕΡΑΣ του Πρίνου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί απλά θίγει την ΑΣΦΑΛΗ και ΕΥΡΥΘΜΗ λειτουργία του εργοστασίου και σε κάθε περίπτωση θα μας βρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ, απαντώντας σε κάθε πρόκληση που θα μας παρουσιάζεται από εδώ και στο εξής».

  Ωστόσο, το σωματείο δείχνει εγκράτεια και δεν σηκώνει παραπάνω τους τόνους, περιμένοντας μάλλον την συνέχιση των διαβουλεύσεων με την Energean και περιορίζεται στο να ζητήσει από τα μέλη του, να μην δεχθούν την πρόταση και όλοι μαζί να δώσουν τον αγώνα για «να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ όπως έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ, με σεβασμό στην υγιή επιχειρηματικότητα, στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στους εαυτούς μας» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

  Είναι αξιοσημείωτο ότι η ανακοίνωση του σωματείου, κινείται σε χαμηλούς τόνους, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου είχαμε σφοδρές συγκρούσεις με την διοίκηση της Energean, ίσως γιατί πιστεύει ότι ακόμη υπάρχει περιθώριο συνεννόησης και εξεύρεσης μια συμβιβαστικής λύσης. Εξάλλου μετά από τόσο χρόνια, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι η διοίκηση, γνωρίζονται καλά και αυτό ίσως συμβάλει στο να μην τραβήξει κανείς το σχοινί παραπάνω απ’ όσο αντέχει.

  Πηγή : https://www.xronometro.com

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ