More

  Οι ακτοπολοικές εταιρείες απαγορεύουν στους διασώστες του ΕΚΑΒ να επιστρέψουν στη Σκιάθο χωρίς εισιτήριο

  Οι διασώστς του ΕΚΑΒ από τη Σκιάθο που μεταφέρουν τους ασθενείς με κορωνοϊό από τα νησιά των Σποράδων στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Σκιάθο με το πλοίο γιατί τους επιβάλλεται να πληρώσουν εισιτήριο. Εάν δεν κρατούν χρήματα μέσα στις ειδικές στολές covid, θα πρέπει να δανειστούν για να πληρώσουν γιατί οι ακτοπολοϊκές αρνούται να τους εξαιρέσουν. Επίσημη καταγγελία γίνεται για δεύτερη φορά σε διάστημα 8 ημερών από διασώστη της Σκιάθου. Ο ΘανάσηςεΕυγενικός που μετείχε χθες σε επιχείρηση μεταφοράς ασθενούς με πολεμικό ελικόπτερο από τη Λήμνο, κοιμήθηκε το βράδυ στη βάση του ΕΚΑΒ στο Πανθεσσαλικό, αλλά το πρωϊ έπρεπε να φύγει για την βάρδιά του στη Σκιάθο. Η ακτοπολοϊκή αρνήθηκε να του εκδώσει εισιτήριο χωρίς πληρωμή και εντολή μετά από δική του παρέμβαση δόθηκε από το λιμεναρχείο για να ταξιδέψει.

  Ο ίδιος αναφέρει:

  Όταν υπάρχει αρνητική επανάληψη των ιδίων γεγονότων η απογοήτευση γίνεται διπλή …
  Χθες μέσα σε λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε νέα αεροδιακομιδή ασθενούς με Covid19 από την γειτονική Αλλόνησο .
  Ελικόπτερο της Π.Α παντός καιρού από νησί του Αιγαίου έσπευσε πρός άμεση βοήθεια με την συνδρομή της υπηρεσίας μας και την χρήση του ειδικού κλωβού μεταφοράς ( κάψουλα ) του Τομέα ΕΚΑΒ ΣΚΙΑΘΟΥ για την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς στο ΓΝΒ .
  Δυστηχώς όμως ξανά ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της γραμμής Βόλου – Σποράδων που επιδοτούνται καθημερινά με 15000 € / δρομολόγιο για κοινωνικούς λόγους απο το ΥΕΝ με υπογραφή
  Γιάννη Πλακιωτάκη για την πραγματοποίηση των δρομολογίων τους , έδωσαν αρνητική απάντηση στην παράκληση μου για ένα complimentary ticket ( αυτήν την φορά ήταν Κυριακή και τα κεντρικά γραφεία του Πειραιά ήταν κλειστά ) η απάντηση που έλαβα από τα πλέον επίσημα χείλη , όχι απο το προσωπικό του πλοίου το οποίο πάντοτε είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί άλλα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στο Βόλο .
  Χρειάστηκε να απευθυνθώ στο Λιμεναρχείο και τον Αξιωματικό Λ.Σ που βρισκόταν επί του ελέγχου των επιβαινόντων ώστε με εντολή του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ να μου επιτραπεί η επιβίβαση για την επιστροφή μου στην Σκιάθο τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση και την αμεσότητα που επέδειξε .
  Από την πλευρά του ΕΚΑΒ υπάρχει πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις άλλα το θεωρώ παράλογο και κοροϊδία να αίτηθω κάλυψη των εξόδων από την στιγμή που το κράτος επιδοτεί την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή με 15.000 € καθημερινά ακριβώς για αυτό τον λόγο .
  Η κοινωνική αλληλεγγύη προς τους νησιώτες κύριοι εφοπλιστές με την αποκλειστική στήριξη των τραπέζων που κρατούν στην ζωή τις εταιρείες σας δεν εξαντλείται στην χορήγηση κάποιων εκπτώσεων και προσφορών το καλοκαίρι άλλα εκφράζεται έμπρακτα σε τέτοιες περιπτώσεις .
  Το ΕΚΑΒ είναι οι άνθρωποι του”.

  Πηγή : https://e-thessalia.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ